Любов във въздуха с предложенията на Air France и KLM

2
343
Добави коментар
Peytcheva
Peytcheva

KLM

2 февруари, 2017 13:35 | от CHR Aero | Авио

„Любов във въздуха“ не е само фраза от романтичен филм. Предложенията на Air France и KLM до избрани дестинации са за двойки, които искат да полетят във въздуха и отпразнуват Свети Валентин по един незабравим начин на едно специално място. Дали ще кажете „Обичам те“ на 118-тия етаж на Международния търговски център (четвъртата най-висока сграда в света) в Хонконг или на безкрайните бели плажове на Мавриций, или в някой древен храм в Куала Лумпур, зависи само от вас.

Само до 14 февруари избрани дестинации са на изкушаващи цени. Двупосочен билет за 1 пътник от София до Хонконг е на цена от 429 евро, до Куала Лумпур – 559 евро, до Мавриций – 699 евро, до Панама Сити 739 евро, до Виндхук – 639 евро.

Промоционалните цени са валидни при резервация на двама пътници едновременно. Допълнителна информация може да намерите на страниците на авиопревозвачите www.airfrance.bg и www.klm.bg.

 

 

29 януари, 2017 10:27 | от CHR Aero 1 февруари, 2017 12:27 | от chronicle.bg

Facebook/Сатиричен-театър

16:23 | от chronicle.bg | Живот

Безспорно най-ярката звезда на небосклона на българската театрална сцена, и всеобща любимка на културното ни общество, Стоянка Мутафова, днес навършва 95 години.

Мутафова играе в над 53 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като „Големанов“, „Вражалец“, „Милионерът“, „Новогодишна шега“, „Топло“, „Любимец 13″, „Кит“ др.

Партнирала си е с родни актьори от величината на Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Невена Коканова и Апостол Карамитев.

Миналата година осъществи мащабно турне в театрални зали в САЩ, Канада, Германия, Холандия, Швейцария и Англия.

Кандидат е за световен рекорд на Гинес в категорията „Най-възрастна активно играеща на сцената актриса“.

Стоянка е родена е на днешния ден през 1922г. в София. Баща й, Константин Мутафов, е драматург в Народния театър „Иван Вазов“.

Тя завършва Първа софийска девическа гимназия (настоящото 7-мо училище) и след това завършва класическа филолофия в СУ. Следва държавната театрална школа към НТ „Иван Вазов“ и театралния отдел на Академията за изкуства в Прага (1947-1949).

От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“, където работи от 1956 до 1991 г. след това в Драматичен театър „Адриана Будевска“ в Бургас.

Мутафова има 3 брака. През 1946 г. се жени за първия си съпруг, чешкия режисьор Роберт Роснер, когато е на 23 години, а той – на 51. След брака отиват да живеят във Виена, а после заради неговата работа се преселват в Прага. Там Стоянка Мутафова завършва второ висше образование към театралния отдел на Пражката консерватория.

Вторият й съпруг е Леонид Грубешлиев, по професия журналист и преводач. От него е единствената дъщеря на актрисата – Мария Грубешлиева – Муки.

Третият съпруг на Мутафова е Нейчо Попов, актьор. За него тя казва, че е любовта на живота ѝ.С него за първи път се вижда в Народния театър, където тя започва да работи като актриса, а той е студент във ВИТИЗ.

Да е жива и здрава!

 

 

28 януари, 2017 16:10 | от chronicle.bg 2 февруари, 2017 15:29 | от chronicle.bg

BBC

31 януари, 2017 10:31 | от chronicle.bg | Кино&Телевизия

Актьорът Питър Капалди напуска сериала „Doctor Who“, в който изпълнява главната роля.

В свое интервю пред BBC Radio 2 той каза, че от края на годината вече няма да изпълнява ролята на Доктора.

„Чувствам, че е време да продължа напред“, казва в интервюто 58-годишният актьор.

Капалди влезе в обувките на Доктора през 2013 година и стана 12-ият в ролята на героя.

Говорейки за предстоящите епизоди, той каза, че за него те ще са последните.

„Чувствам се тъжен, обичам „Doctor Who“, фантастично е да работиш за тази програма“, каза той.

Капалди е помолен да остане след края на договора си, но той е отказал, защото иска да продължи към нови предизвикателства.

Новите епизоди тръгват по телевизията през пролетта, а последният епизод с участието на актьора ще бъде излъчен на Коледа.

Това ще бъдат и последните серии с участието на Стивън Мофат  – водещ сценарист и изпълнителен продуцент.

 

 

2 февруари, 2017 12:33 | от chronicle.bg 29 януари, 2017 12:52 | от chronicle.bg с БТА 14:01 | от chronicle.bg | Кино&Телевизия

Остава само малко повече от месец до премиерата на „Красавицата и Звяра“ и получаваме нов трейлър, който разкрива повече от познатата ни история.

Романтичните филми са в запад от много време и когато на хоризонта се появи нещо, което стопли сърцата ни по начин, който не предизвиква позиви за гадене, винаги сме еуфорични. Това се случи с „La La Land“ и се надяваме, че това ще стане и с новата интерпретация на класиката на Disney.

Режисьор на „Красавицата и Звяра” е Бил Кондън, а в ролите ще влязат Ема Уотсън, Дан Стивънс, Иън Маккелън, Юън Макгрегър, Кевин Клайн, Люк Евънс, Одра Макдоналд, Ема Томпсън, Стенли Тучи, Джош Гад, Гугу Мбата-Роу и др.

Премиерата е 17 март. A ето го и най-новия трейлър:

 

 

28 януари, 2017 11:32 | от chronicle.bg 28 януари, 2017 09:15 | от Амелия Понд

Getty Images

2 февруари, 2017 09:26 | от chronicle.bg | Социални мрежи

Instagram тества нова опция за добавяне на няколко изображения в една публикация.

С нея, вместо да докоснете една снимка, може да задържите палеца си върху нея. След това ще ви излезе съобщение, което ви инструктира да изберете до 10 изображения или видеа. Можете да сложите един филтър на всичките или да изберете всяка снимка отделно, за да сложите различни филтри.

Още не се знае кога точно Instagram ще пусне функцията официално, но разработката вече е потвърдена.

Единственият проблем е, че тя се е появила в бета версията по-рано от планираното и все още не работи по очаквания начин.

 

 

27 януари, 2017 13:22 | от chronicle.bg 1 февруари, 2017 14:31 | от chronicle.bg