Еднодневна екскурзия до Солун

1
348
Добави коментар
globlo

Насладете се на красивия Солун с нас! Ще ви разкрием историята на града, така както никой друг, ще ви предоставим възможността да посетите най- изгодните места за шопинг и най-красивите кътчета за разходка и снимки. Изживейте един прекрасен ден под звуците на гръцки ритми и с полъха от Егейско море. Усетете различното отношение с нас! 

Отпътуване от София, Ал. Невски в 06.00 ч. по маршрут Петрич – Кулата – Солун. Възможност за качване от Перник(Шел Драгичево), Дупница, Благоевград, Петрич. 

В Солун се пристига преди обяд и тогава групата се разделя. Едната част се отправя към горещите точки за паразуване в Солун, разполагайки с около 4 часа, за да се развихри из магазините. Втората част на групата изпълняват туристическата програма, която е както следва: Панорамна обиколка на града, минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката на втората група продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква “Св. Димитър”- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. След приключването на туристическата обиколка – втората част от групата разполага с около 4 часа свободно време в центъра на града. 

Отпътуване за България към 17.30 ч. Пристигане късно вечерта (около 23 ч.) в София. 

Често задавани въпроси: 

“Ще ни е достатъчно ли времето за пазаруване в Космос? Защо не организирате дву-дневна шопинг екскурзия в Солун с нощувка? “ 

Скъпи Клиенти, неслучайно нашата еднодневна екскурзия се провежда в събота. Вариант за двудневна шопинг екскурзия би бил изпълним в дните петък и събота. Тъй като южните ни съседи почиват в неделя и нищо не работи, от магазините в центъра, през супермаркетите, включително и мола Космос. 

”Какви са цените по кафенетата на Крайбрежната улица?” 

Нормално срещано явление, както и във всички останали големи градове из централните улици цените да са завишени. Ако няколко преки по-нагоре седнете в кафене, то цената на еспресото ще е 2 евро, на Крайбрежната то може да достигне и 4 евро. Но все пак сте на първа линия и морето е пред вас, пейзажът качва цената. 

”Какви са цените из ресторантите? За колко пари могат да се нахранят двама човека приблизително?” 

Цените варират взависимост от местоположението и вида на ресторантите. Горе-долу салатите варират от 3-4 евро до 8-9. Типичната гръцка салата е около 3 до 5 евро, най-скъпи са салатите с морски дарове. От основните ястия агнешкото и свинското в различни вариации са най-срещани, цените са различни, но рядко ще намерите под 7-8 евро. Тук слагаме един удивителен знак и Ви предупреждаваме, че в някои ресторанти е често срещана практика да пишат цената на месото/ рибата за 100гр. Вашата порция се оказва впоследствие 300 гр и цената се умножава по три в сметката. Рибните специалитети определено си заслужават- рибата е прясна и добре приготвена, калмарите и пържения октопод са също често срещани в повечето ресторанти. Ако все пак не искате да се изхвърляте по ресторанти – най-лесното решение е гироса, вид гръцки дюнер със свинско месо, пържени картофи, домати, лук завити в гръцка питка, намазана с дзандзики. 

”Къде е по-изгодно да си пазаруваме от Виа Егнатия или от мола Космос?” 

Виа Егнатия е подобна на Софийската Граф Игнатиев, много малки магазинчета с изгодни намаление и голямо разнообразие в стоките. Цените са по-ниски от тези в Космос, тъй като в мола повечето магазини са на известни марки и цените често са сходни с тези у нас. Когато има сезонни намаления, безспорно можете да уцелите джакпота с много изгодни находки както от Виа Егнатия, така и от Космос. 

Прогноза за времето в Солун – > http://www.vremeto.bg/city.php?city=18856 

Забележка: 
26 октомври е в ден неделя и е съобразена с празника на Солун и покровителя на града Св. Димитър. Тази дата Ви дава възможност да усетите тържествената атмосфера на града, но датата не е подходяща за шопинг. В ден неделя и на празник повечето магазини не работят. 

Транспорт с комфортен автобус (климатик, видео, минибар), 
Панорамна обиколка на Солун с екскурзовод на Български език; 

Задължителна медицинска застраховка 2 лв. За лица над 69 г. 3 лв. към ЗК Евроинс с общ лимит за един застрахован 2000 евро. 
Входни такси и лични разходи. 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 34
Срок за информиране при недостигнат минимум: 2 дни преди датата на отпътуване
При записване се внася пълната сума