Невероятната история на Сару Брайърли (видео)

3
369
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Първо е описана в автобиографична книга, а сега е превърната във филма Lion („Лъв: Стъпки към дома“), номиниран за шест награди „Оскар“

Сред заглавията, които тази година се надяват на „Оскар“ за филм на годината, е и Lion, вдъхновен от невероятната действителна история на Сару Брайърли.

Биографичната драма излиза по кината у нас на 17 февруари, десетина дни преди церемонията, където големият фаворит е мюзикълът La La Land. Българското й заглавие е „Лъв: Стъпки към дома“.

Освен за филм на годината, тя получи номинации в категориите за адаптиран сценарий, операторско майсторство, музика и поддържаща женска и мъжка роля – за носителката на „Оскар“ Никол Кидман („Часовете“) и Дев Пател от филма на 2008 г. „Беднякът милионер“.

Биографичният бестселър на Сару Брайърли A Long Way Home е вдъхновен от истинската история на автора й. Когато е едва на петгодишна възраст, Сару (игран от малкия Съни Павар) попада, без да иска, във влак, който пътува два дни през цяла Индия, отдалечавайки го на хиляди километри от дома и семейството му…

Той трябва да се научи да оцелява сам в Колката, както е новото име на Калкута от 2001 г., преди да бъде осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия – в която се превъплъщават Кидман и Дейвид Уенъм (Фарамир от „Властелинът на пръстените“).

Четвърт век по-късно, разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth – и подпомогнат от приятелката си (Руни Мара), Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в своя роден дом…

Режисьор е Гарт Дейвис, известен с реклами и минисериала Top of the Lake. „Лъв: Стъпки към дома“ е неговият пълнометражен дебют.

Източник: Форум филм България