ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА В ОФИСА – ИДЕИ ЗА ЗАЕТИ ХОРА

2
363
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

Често препоръчвам на моите клиенти да закусват и обяснявам, че закуската е най-важното хранене за деня. Каквато ти е закуската, такъв ще ти бъде и целият ден. Правилната закуска ни осигурява необходимите нутриенти още от сутринта, активира метаболизма и ни зарежда с енергия.

Повечето хора обаче, нямат време да приготвят закуска или направо от леглото скачат в колата и отиват на работа или на тренировка. Най-много да пият едно кафе. Което пък е крайно непрепоръчително да се пие на гладно!

Въпреки това, време за закуска има, а има и начин. Предлагам ви няколко идеи за зареждащи и пълноценни закуски, които можете да приготвите от вечерта или набързо да опаковате и вземете със себе си в офиса.

Смути в буркан – моята любима закуска, наречена смути, се приготвя за броени минути и можете да сложите в добре затварящ се буркан и да изпиете в офиса още преди първото кафе. Не забравяйте да сложите в смутито достатъчно протеини, добри мазнини, фибри, плодове и зеленолистни. Закуска с чиа – семената от чиа съдържат всички незаменими аминокиселини и представляват идеална закуска. Достатъчно е да ги накиснете за малко, докато се желират и да добавите накълцани плодове, семена и ядки. Можете да добавите за вкус – кокос, канела и да подсладите с мед, петмез или сироп от агаве. Тази закуска става и за следобедно похапване, а можете да я вземете със себе си в бурканче или кутия от безвредна пластмаса. Ядки с кисело мляко – използвайте лимецови или овесени ядки, които можете да накиснете още от вечерта в домашно приготвено кисело мляко. За вкус подсладете с мед, петмез или сироп от агаве. Може да добавите и сушени плодове. Поставете в кутия или купа с капак от безвредна пластмаса. Печен плод с ядки – много лесни за пренасяне и доста вкусни, това са печената тиква и печената ябълка. Пригответе още от вечерта, поръсете с мед, орехи и канела и можете да ги сложите в малка кутийка за лесно пренасяне. Плодове – а защо не – просто плодове. Сложете си в кутия от любимите сезонни плодове, нарязани като плодова салата или просто добре измити. Ще ви заредят с доза витамини още от сутринта. Може да добавите и малко сурови ядки за повече добри мазнини и протеин. Така ще ви държи сити за по-дълго. Шейк с колаген – някои сериозни компании са помислили за заети хора като нас и предлагат готови вкусни и полезни, добре балансирани шейкове. Моите любими са Daily Delicious Beauty Shake (ванилия, шоколад или малина), които се предлагат и на еднократни дози и винаги можете да си носите в чантата и да разтворите с вода или растително мляко в офиса.

Надявам се, че са ви харесали моите предложения. Споделете и вашата любима здравословна закуска. Как я приготвяте и къде си я хапвате?

Елена Терзиева

Нутриционист

(Консултант по правилно хранене)

За контакт: 0889 901 660, Skype: helen.terzieva, e-mail: [email protected]

индивидуални консултации (вкл. и по скайп) изготвяне на хранителна програма, според личните ви цели и начин на живот диети, съобразени със заболяванията ви базирани на специално разработени тестове (вкл. и онлайн) сканиране с квантов анализатор (био-скенер) измерване с аналитична везна Танита