G4S продава бизнеса си на българската „ВИП секюрити“

1
357
Добави коментар
TaLoV
TaLoV

Най-голямата охранителна компания в света – британската G4S, напуска българския пазар след 23 години на него.

Дружеството, което оперира в България от 1993 година насам, ще продаде местния си бизнес на българската „ВИП секюрити“, става ясно от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията.

Според съобщението „ВИП секюрити“ иска да придобие едноличен контрол върху „Г4С секюрити сълушънс“. Това е компанията, в която британската група премести дейността си в България през 2012-2013 г. от дотогавашното си местно дъщерно дружество „Г4С секюър сълушънс България“.

Българският купувач е 100% собственост на „ЕС груп интернешънъл“, в която акционери с равни дялове са Атанас Симеонов и Нели Симеонова.

Изтеглянето на гиганта от българския пазар не е изненада. Компанията беше сполетяна от редица скандали, които се отразиха на приходите й в глобален мащаб. Ето защо ръководството й взе решение да се разсели със слабо представящите се подразделения.

Българското дружество явно е било сред тях, за което говорят и резултатите му. През 2015 г. приходите му намаляват с 6.7% до 12 млн. лв., а отчетената загуба се задълбочава.