Какво се случва с тялото ни при липса на магнезий и как да бъдем по-здрави?

1
474
Добави коментар
slavchev
slavchev

Нашето тяло се нуждае от магнезий, за да функционира правилно. Така че този минерал е жизнено важен за здравето ни.

Всички органи на тялото, особено сърцето, мускулите и бъбреците се нуждаят от магнезий, за да функционират правилно. Доказано е, че 300 метаболитни процеси, които се случват в човешкото тяло изискват магнезий.

Ако тялото няма магнезий, това ще покаже симптоми като:

умора, слабост
нарушения на сърдечния ритъм
мускулни крампи или спазми
мускулна слабост
ниско кръвно налягане
гадене, повръщане
диария
виене на свят
главоболие

Важно е да знаете, че магнезият помага при транспортирането на калций, силициев диоксид и витамин D в тялото ни. Подпомага процеса на храносмилането и предлага защита срещу артрит и болестта на Алцхаймер.

Магнезият може да се консумира чрез добавки, като магнезиев хлорид, известен също като магнезиево олио, което значително повиша нивата на магнезий.

Независимо от това, природата е предоставила естествени източници на магнезий, които може да се консумират, за да се подобри нивото на магнезий в организма.
Магнезиевият дефицит води до различни заболявания, включително респираторни проблеми, диабет и високо кръвно налягане. Когато има липса на магнезий в тялото, най-често се получават следните симптоми: слаба памет, безсъние, запек, заболявания на червата, тревожност, пристъпи на паника, умора и слабост.

Увеличаване на прием на магнезий по естествен начин

Има естествени начини за увеличаване на нивата на магнезий в организма и то само чрез редовна консумация на следните храни:

Бадеми и кашу
Семена от соя
Риба
Кафяв ориз
Бамя
Кисело мляко
Тъмно листни зеленчуци
Банани
Сушени плодове
Тъмен шоколад
Авокадо

В допълнение гореща вана с английска сол (магнезиев сулфат) е един добър начин да се усвои и да получите необходимия магнезий.

Хората с бъбречни заболявания или тежки сърдечни заболявания трябва да приемат магнезий само под наблюдението на лекар.

Източник: zajenata.bg

Свързани