Зъбни импланти | IG Dental – Имплантология и зъбни импланти

1
366
Добави коментар

Имплантологията е част от денталната медицина, която се занимава с възстановяването на дефекти в зъбните редици чрез поставянето на зъбни импланти. С импланти могат да се лекуват всички дефекти – от липсата на единичен зъб до цялостно обеззъбяване.

Имплантите са титаниеви аналози на зъбните корени. Титанът е биосъвместим материал, което означава, че се интегрира в костната структура, без да предизвиква възпаление и да бъде отхвърлен.

За разлика от протетичната дентална медицина, имплантологията дава възможност за възстановяване на дадена липса на зъби без да се налага изпиляването на съседните на дефекта. Имплантите запазват костните нива в челюстите и свеждат до минимум костната загуба във времето.

Процедурата по поставяне на имплантите е минимално инвазивна и започва с първоначален преглед. На него се изготвя окончателен план на лечение, взимат се отпечатъци от челюстите и ако е необходимо се назначават допълнителни изследвания – рентгенови, кръвни и други. След като се събере цялата необходима параклинична информация се определя броя и вида на имплантатите и се пристъпва към хирургичния етап на лечение.

Имплантологичната процедура е минимално инвазивна и обикновенно се извършва под местна анестезия. За Вашия комфорт и спокойствие, ние от IG Dental предлагаме и обща/пълна упойка под която може да бъде извършена манипулацията. След поставянето на импланта се изчаква неговата остеоинтеграция – която трае между 2 и 6 месеца. След вкостяването на импланта се пристъпва към неговото протезиране – поставянето на коронката. Тя се изработва в зъботехническа лаборатория по индивидуални модели от двете челясти, за да се осигури хармонията на зъбно-челюстния апарат.

Правилната орална хигиена и грижи от Ваша страна прави имплантологичното лечение трайно, сигурно и ефикасно.