АЛЕКСАНДРИТ и красиви бижута с естествен камък за елегантни жени

2
618
Добави коментар

Александритът е много рядък, променяща цвета си вариация на минерала Хризоберил, заедно със своите „братовчеди” – жълтия прозрачен Хризоберил и Хризоберил – Котешко Око.

Изключителната рядкост на Александрита се дължи на неговия химичен състав, той се образува само когато алуминий и берилий се съединят с елементи като желязо, титаний и най-важното, хром – на който се дължи промяната в цвета, а той се среща много рядко в природата. И всъщност цялата рядкост на този минерал се дължи на цялата тази поредица от събития – редкия елемент Хром трябва да бъде на едно и също място с елементи, като берил и алуминий и всичко това при подходящи за кристализация условия.

Александрита има твърдост от 8,5 по скалата но Мосс. Александрита е един от най-твърдите ювелирни минерали, и това го прави подходящ за всекидневно носене и не изисква специални грижи за да му се наслаждавате пълноценно.

Александрита е зелен или синьо-зелен на дневна светлина и променя цвета си на червен или лилав при изкуствена светлина (крушки с нажежаема жичка).

Тъй като всички александрити са изключително красиви камъни, оценката им много зависи и от начина по който си сменят цвета и силата и контраста на тези цветове. При повечето Александрити се наблюдават включения, но те по никакъв начин не оказват особенно влияние на красотата на камъка.

Александрита е именуван на руския цар Александър ІІ, тъй като се смята че е открит първо в Русия на рожденния ден на царя.

Алексанрита е открит в Урал в Русия през 1830г. И първоначално е кръстен „diaphanite“, комбинация от две гръцки думи di – две и phan – появявам.
Когато хром-оксида замести част от алуминия в александрита, става възможна прочутата промяна на цветовете. В допълнение на характерната промяна от зелено към червено, някои александрити сменят цвета си от жълтеникаво към малиново червено. Също така при някои александрити много рядко може да се наблюдава и прочутия ефект на „котешкото око” .Докато хризоберил „котешко око” е достатъчно известен и търсен, но и вариацията на александрит когато се обработи като кабушон може да даде същия ефект.

Институтът Смитсониън в САЩ има в колекцията си най-големия известен руски Александрит тежащ цели 66 карата!

Александритът е камък на месец Юни.

Находища на александрити има в Урал (Русия), Бразилия, Шри Ланка, Канада, Мадагаскар, Индия.

= = = = = = = = = =

Изненадай любимите хора с уникални подаръци за рожден ден или празник | Ръчна декорация | Свети Валентин | 14 Февруари | 8 -ми Март |  Коледа | Нова година |

други предложения, може да се разгледат – ТУК.

– ОЩЕ: Зад името над ВИЛЕРЖЕ© стои артистичната натура на Велислава Каймаканова – Ножарова. Декоратор, фотограф, и дизайнер на интериори. Бижута ВИЛЕРЖЕ© се предлагат единствено във виртуалното пространство. Може да направите избора и поръчката си, като пишете на лично съобщение във фен страницата (тук), е-мейл: [email protected] или директно през он-лайн магазина на адрес: www.vilerge.com  / натискайки бутон “добави в количката”.

– Пълната информация за бижутата, може да бъде намерена – ТУК.
– Запознайте се с условията за доставка – ТУК.
– Имате още въпроси, може да ги зададете – ТУК.

ИЗНЕНАДАЙТЕ ЛЮБИМИТЕ ДАМИ С ЛУКСОЗЕН ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ОТ  СТИЛНИ  РЪЧНО-ДЕКОРИРАНИ БИЖУТА С ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ ВИЛЕРЖЕ©

ТУК