Амазонит и бутикови бижута с естествен камък за стилни жени

15
364
Добави коментар

Най-разпространените минерали на Земята са фелдшпатите, които съставляват около 60% от земната кора. С оглед на повсеместното разпространение на фелдшпата е някак учудващо, че има толкова малко скъпоценни камъни фелдшпат. За сравнение, друг много разпространен минерал, кварцът, има поне дузина известни разновидности на скъпоценни камъни, сред които аметист, цитрин, тигрово око, халцедон и ахат.

Съществуват две основни подгрупи фелдшпат, от които се получава материал с ювелирни свойства: калиев фелдшпат и плагиоклаз, група, която обхваща от калций до натриев фелдшпат. Сред скъпоценните камъни фелдшпат спадат лунен камък, ортоклаз, амазонит, андезин, лабрадорит и слънчев камък.

Амазонитът, лунният камък и ортоклазът са калиеви фелдшпати. Те имат твърдост от 6 до 6,5 по скалатана Мос и стъклен блясък. Лунният камък е много добре познат скъпоценен камък, за разлика от ортоклаза и амазонита.

Амазонитът е скъпоценен камък, разновидност на зеления микроклин. Кръстен е на река Амазонка, макар там да няма открити залежи от него. Казват, че в района на река Амазонка били открити зелени камъни, но според минералозите в този район няма зелен фелдшпат, макар че съществуват залежи на други места в Бразилия.

Яркият зелен или синьозелен цвят на амазонита може да бъде много красив, когато се полира. Тъй като амазонитът е матов камък, обикновено се оформя като кабошон. Това е материал със средна твърдост, достигаща 6 до 6,5 по скалата на Мос, поради което не е съвсем подходящ за пръстени, но от него се получават много атрактивни обеци и висулки.

Години наред източникът на цвета на амазонита е бил загадка. Мнозина са предполагали, че цветът се дължи на следи от мед, тъй като медните съединения често са със син или зелен цвят. Съвременните проучвания показват, че синьозеленият цвят се дължи на малки количества олово и вода във фелдшпата.

Амазонитът се среща на сравнително малко места по света. Някога се е срещал почти единствено в Русия, в Илменските планини. Неотдавна бяха открити залежи в САЩ (Колорадо), Бразилия и Мадагаскар.

Твърди се, че амазонитът успокоява емоциите и нервите, като повишава креативността и умението да се изразяваш. Може би най-силното качество на неговата метафизична сила е, че амазонитът прави по-щастлив брачния живот.

= = = = = = = = = =

Изненадай любимите хора с красив подарък за рожден ден или празник | Свети Валентин | 14 Февруари | 8 -ми Март |  Коледа | Нова година |

други предложения, може да се разгледат – ТУК.

– ОЩЕ: Зад името над ВИЛЕРЖЕ© стои артистичната натура на Велислава Каймаканова – Ножарова. Декоратор, фотограф, и дизайнер на интериори. Бижута ВИЛЕРЖЕ© се предлагат единствено във виртуалното пространство. Може да направите избора и поръчката си, като пишете на лично съобщение във фен страницата (тук), е-мейл: [email protected] или директно през он-лайн магазина на адрес: www.vilerge.com  / натискайки бутон “добави в количката”.

– Пълната информация за бижутата, може да бъде намерена – ТУК. – Запознайте се с условията за доставка – ТУК. – Имате още въпроси, може да ги зададете – ТУК.

ИЗНЕНАДАЙТЕ ЛЮБИМИТЕ ДАМИ С ЛУКСОЗЕН ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ОТ  СТИЛНИ  РЪЧНО-ДЕКОРИРАНИ БИЖУТА С ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ ВИЛЕРЖЕ©

ТУК