Едликуид Имун Съпорт Сироп 237мл – цена, мнения

1
457
Добави коментар
svetlaberova
svetlaberova

ЕДЛИКУИД ИМУН Съпорт сироп 237мл укрепва имунитета

ЕДЛИКУИД ИМУН Съпорт сироп 237мл  е колоидна формула – течна хранителна добавка за подкрепа и подсилване на имунната система. Съдържа комбинация от стандартизирани екстракти на най-известните имуностимулатори и имуномодулатори – два вида Ехинация, Астрагал, Пау Д’Арко Гъби Рейши, Женшен, Бета-глюкани / от гъби Майтаке/. Активността на продукта се увеличава с добавянето на NADH, който е енергиен източник за клетките на имунната система. Q10, Хеспередин и комплекс от витамини и минерали осигуряват допълнителна подкрепа за ефективното функциониране на имунната система. Допринася за укрепването на защитните сили на организма, подпомога адаптацията на организма към изискванията на околната средата и по-бързото му възстановяване след вредни въздействия.

Състав в 15 мл колоиден разтвор:

Витамин С – 200 mg, Пчелно млечице – 100 mg, Масло от Енотера Биенис – 70 mg, Витамин Е – 60 mg α-TE, Ехинацея теснолистна екстракт от листа 4% ехинакозиди – 50 mg, Еханацея пурпурея екстракт от листа 4% феноли-50 mg, Астрагал екстракт от корен 4% астрагалозиди – 50 mg, Пау Д’Арко екстракт от кора 3% хинони – 50 mg, Инозитол хексафосфат – 40 mg, Пантотенова киселина – 30 mg, Женшен екстракт от корен 10% гинсенозиди – 25 mg, Гъби Рейши екстракт 4 % трипертени- 15 mg, Инозитол – 10 mg, Диметилглицин – 10 mg, Хеспередин 35% цитрусови биофлавоноиди – 10 mg, Бета 1-3 глюкани – 10 mg, Витамин В6 – 6 mg, Цинк – 5 mg, Коензим Q-10 -5 mg, NADH – 5 mg,

Витамин А- 1500 µg RE, Селен – 70µg, Витамин В12 – 30 µg

 

Предназначение:

    при състояния , които изискват повишена активност на имунната система
    за засилване на естествените защитни сили на организма, по-бързо възстановяване на организма след вредни въздействия
    за подпомагане на адаптацията на организма при промяна на условията на околната среда, за повишаване устойчивостта на организма към различни вредни фактори на средата.
    допринася за преодоляване на негативните ефекти на стреса
    за общо укрепване на организма и добър тонус

Особено подходящ е за хора, които имат много социални контакти / детски заведения, работа с много хора и т.н./ поради по-голяма натовареност на имунната система.

ADLiquid™ Immune support може да се приема от възрастни и деца над 3-годишна възраст

Начин на приложение:

Прилага се през устата . Препоръчителна доза при възрастни от 10- до 15мл дневно разделени на 1 до 3 приема, при деца над 3 години по 2,5мл. 1 до3 пъти дневно според състоянието, преди хранене с вода или сок.

Препоръчва се провеждането на последователни курсове от 20 дни прием и10 дни прекъсване , неколкократно през годината според състоянието на организма.

С цел укрепване на имунната система и повишаване на съпротивителните сили на организма през есенно-зимния е подходящо приемът на ADLiquid Immune support да започне още през м. септември.

По преценка на медицинския специалист препоръчаните дози и схеми може да са различни.

Преди употреба шишето се разклаща.

След отварянето му се съхранява в хладилник

Не се препоръчва смесването на сиропа или едновременната му употреба с мляко, млечно- кисели продукти и бульони.

В продукта са включени екстракти от растения, които векове наред се използват от човечеството за укрепване и възстановяване на защитните сили на организма:

    Женшен – имуномодулатор, адаптоген -популярен от векове в Китай и Далечния Изток. Основно се употребява за подобряване на общото физическо състояние и стимулиране на паметта, концентрацията и мисленето. Оказва цялостен стимулиращ и общоукрепващ ефект върху организма.Съдейства за преодоляване на стреса, потиснатост и тревожност, особенно подходящ е при обща отпадналост и умора. Като адаптоген подпомага организма да се адаптира в условията на променящата се околна среда
    Астрагал- имуномодулатор, адаптоген –растение, распространено в Китай и Далечния Изток. Оказва благоприятен ефект върху функциите на имунната система, подкрепя дихателната система и черния дроб, способства за възвръщане на сили на изтощения организъм, допринася за нормалните нива на кръвната захар. Благоприятното му действие върху имунната система се свързва с влиянието му върху синтеза на интерферони. Женшен и астрагал се считат за адаптогени, т.е. съединения с природен произход, които модулират функциите на имунната система съобразно особеностите на околната среда, като максимално съдействат за добрата адаптация на организма към промените й.
    Пау Д’Арко-мравчено дърво –традиционно се използва от индианците в Латинска Америка, поради силно изразената му активност срещу различни бактерии, вируси и гъби. Оказва стимулиращо действие върху имунната система и е мощен антиоксидант.
    Ехинацея теснолиста и Ехинацея пурпуреа – ехинацеята е известен имуностимулатор. Механизмът на действието е свързан с влиянието й върху продукцията на Т-лимфоцити и активността на фагоцитозата. В продукта са включени 2 вида ехинацея, като се счита, че ехинацея теснолистна /ангистофолия/ проявава по-изразено антивирусно действие, а ехинацея пурпурея – антибактериално.
    Гъби Рейши – в традиционната китайска медицина се приема, че въздейства върху духа, мисълта, свързва се с дълголетието и силата на човека. Оказва благоприятно въздействие върху целия организъм, като тонизира физиологичните функции на организма, укрепва имунната система и има благоприятен ефект върху психиката.
    масло от Енотера Биенис / вечерна роза, иглика/ –източник Омега-6 ненаситени мастни киселини, като най-важната от тях е гама-линоленовата киселина. Гама-линоленовата киселина усилва производството на простагландин Е1 /PGE1/ -хормон с противовъзпалителен ефект.
    Витамини, минерали и други биологично активни съединения с благоприятен ефект върху имунната система:
    Цинк – съдейства за нормалната функция на имунната система, за поддържането на костите, метаболизма на мастните киселини, предпазва клетките от вредното действие на свободните радикали.
    Селен – съдейства за предпазването на клетките от увреждането на свободните радикали, за нормалната функция на имунната система и на щитовидната жлеза .
    вит. В 6 – съдейства за нормалното образуване на еритроцитите, за нормалната функция на имунната система, енергийния метаболизъм и оказва благоприятен ефект върху нервната система.
    вит. В 12 –съдейства за нормалното образуване на еритроцитите и клетъчно делене, за нормалната функция на имунната система, енергийния метаболизъм и оказва благоприятен ефект върху нервната система.
    Пчелно Млечице– подпомага действието на другите съставки в препарата и заедно с тях съдейства за хармонизиране функциите на имунната система.
    вит.А, вит.Е, вит С– антиоксиданти. Предпазват клетките и техните органели от уврежданията им от свободните радикали, допринасят за нормалните функции на имунната система и за нормалият енергиен метаболизъм.
    Бета 1-3 Глюкани – естествени полизахариди, оказват стимулиращо действие върху имунната система като благоприятно влияят върху активността на макрофагите, както и върху продукцията и активността на Т-лимфоцитите.
    Коензим Q10- участва в синтеза на АТФ- основно енергийно съединение за организма
    NADH – участва в енергийния метаболизъм на клетките, основно съединение в окислителното фосфорилиране.
    Инозитол хексафосфат, Инозитол – съединение ог групата на витамини В, понякога наричан вит. В8. Заедно с холин в организма образува съединението лецитин, което осигурява транспорта на мазнините между клетките на черния дроб, като по този начин участва в поддържане на нормалната обмяна на мазнините в организма.
    Диметилглицин – производна на аминокиселина глицин, има имуностимулиращо и антиоксидантно действие.
    Хесперидин –– биофлавоноид извлечен от цитрусови плодове. Укрепва съединителната тъкан, силен антиоксидант.