Xiaomi Mi Band 2 ревю, цена и характеристики. Стрували си този Фитнес тракър.

2
394
Добави коментар
pomagai
pomagai

Xiaomi наскоро стартира Xiaomi Mi Band 2 и вече може да се купи навсякъде по света. Това е продукт от трето поколение, които компанията представя след най-популярната Mi Band. Това е първият продукт за фитнес с OLED дисплей на компанията. Един от малкото подобни продукти на пазара с дисплей и сензор за пулс. В този ценови диапазон няма друга подобно гривна, така че определено си струва да я проучите. Какви са функциите, ефективността и живота на батерията, ще разберете като прочетете цялата статия.

Дизайн и изработка на Xiaomi Mi Band 2

Mi Band 2 изглежда много подобна на оригиналната първа Mi Band. Има ядро, което е елегантно и в него е цялата сила на Mi Band 2 и има силиконова кайшка, която Ви позволява да я сменяте с различни цветове или други кайшки от различни материали. Ядрото е здраво закрепено в сравнение с първоначалната Mi Band. Кайшката има малка примка, която дава супер сигурност с почти нулев шанс за падане на Mi Band 2 от ръката Ви. Xiaomi Mi Band 2 е лесna за поставяне с една ръка и е разработена така, че да пасва на различни по големина китки.

След като поставите Xiaomi Mi Band 2, бързо ще забравите, че е на ръката Ви. Тя е проектирана да бъде носена по 24 часа на ден, за да следите активността и сънят Ви. Mi Band 2 е водоустойчива с IP67, така че ще оцелее при плуване, взимане на душ, прах, и корозия.

Като цяло, размера я прави една от най-удобните фитнес тракерите можете да си купите. Фитнес тракърът трябва да е на ръката Ви постоянно за да има полза, за това комфортът е от изключително значение.

Дисплей и пулсомер

Най-забележимата новата функция на Xiaomi Mi Band 2 е дисплея. Макар и малък, той е OLED и е невероятно ярък, и лесно се вижда както през ноща, така и когато е изложен на пряка слънчева светлина. Показва разнообразие от информация, която може да се персонализира чрез приложението Mi Fit. Показва времето, направените стъпки, измерване на сърдечната честота, лесно е да добавите изгорените калории, изминато разстояние, и състоянието на батерията.

В долата част на дисплеят има малък тъчпад. Прилича на бутон, но не е, изисква се само да го докоснете за да започне измерването на пулса. Компанията препоръчва да носите Mi Band 2 плътно по ръката при измерване на сърдечната честота. Може да се използва автоматично през нощта за по-добро проследяване на съня, няма профил да се използва сензор за пулса по време на тренировка, освен ако не го стартирате ръчно.

Дисплеят също има и принос за това че можете да получавате известия. Ако получите съобщение през WhatsApp на дисплея ще се покаже иконата на приложението и по същия начин за Facebook и редица други приложения. Ще получавате и известия за SMS-и и обаждания. Също така може да използвате Xiaomi Mi Band 2 да Ви събожда сутринта с вибрация, ако случайно не сте почитатели на звуковите аларми от телефона.

Проследяване на съня

Функцията за проследяване на сън е доста добра. Много добре разбира кога сте заспали, колко време сте спали, по кое време сте се събудили, а също така се опитва да даде малко повече анализи, като например кога сте били в дълбок сън през нощта.

Батерията

Само 70mAh батерия, но Xiaomi Mi Band 2 може да продължи работа до 20 дни с едно зареждане, според Xiaomi. Естествено, колкото повече нотификации сте активирали, по-бързо батерията ще се изтощи.

Цена и от къде да купим Xiaomi Mi Band 2

Препоръчителната цена за която може да се намери гривната е 30 $. В момента може да се купи от всеки един онлайн магазин като Ebay, Aliexpress, Gearbest и много много други.

Ако имате въпроси отностно Xiaomi Mi Band 2, може да пишете в коментарите по-долу или да ни изпратите съобщение.

>