Ползите от кокосовото масло

1
341
Добави коментар
vanyo_
vanyo_

В продължение на много години, кокосовото масло се използва, както в производството на натурални козметични продукти, така и като част от много здравословни хранителни режими. То е мощно оръжие срещу много видове вируси, микроби и други вредни за организма бактерии. Освен това осигурява на организма висококачествени мазнини, жизнено важни за нашето здраве и благосъстояние. 

Основната съставка на кокосовото масло е лауриновата кисилина, рядко срещана в природата. Всъщност то съдържа най-голям процент от тази съставка, от което и да е друго вещество на земята.Тялото преобразува лауриновата киселина в моноглицерида монолаурин, който може да унищожи вируси като СПИН, херпес, грип, морбили и други. Освен това, маслото от кокос е богато на капринова киселина и каприлова киселина, които действат като антимикробно, антиоксидантно, противогъбично, антибактериално и успокояващо средство. 

Кокосовото масло се справя много добре и с един от проблемите, който тормози човечеството от хилядолетия – стареенето. Маслото от кокос е пълно с антиоксиданти, които облекчават сърдечносъдовите проблеми и стареенето на кожата. Друг наболял проблем, за решението на който може да използвате кокосово масло е коремчето. Изследвания разкриват, че жените, консумиращи по 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици са успели значително да намалят коремните мазнини и да свалят коремчето. 

Може да откриете БИО кокосово масло на приемлива цена в нашия онлайн магазин за здравословно хранене – Аюрведа БИО

Кокосовото масло може да използвате успешно и като заместител на нерастителните въглехедрати, тъй като в състава му влизат мастни киселини, които лесно се разграждат в организма и преминават през клетъчните мембрани. Мастните киселини веднага се преобразуват в енергия в черния дроб, вместо да се съхраняват като мазнини. 

Знаете ли, че може да използвате кокосовото масло като заместител на обикновенната паста за зъби? Кокосовото масло притежава антибактериални и избелващи свойства, което го прави отлична основа за паста за зъби. Кокосовото масло унищожава бактериите, причиняващи кариес.Пастата за зъби съдържа редица вредни химикали, които могат да предизвикат редица здравословни проблеми, включително: рак на гърдата, на яйчниците, на простатата, на тестисите, недоносеност и ниско тегло на новородените бебета, преждевременен пубертет при момичетата и задържан тестис при момчетата. Флоуридът е друг често срещан химкал в пастат за зъби, който по принцип е отпадъчен токсичен продукт, отровен за организма дори в минимални количества

Предлагаме Ви една бърза и лесна рецепта за паста за зъби с кокосово масло, която в крайна сметка може да Ви излезе много по-евтина от обикновенната паста. 

Използвайте:

1/2 ч.ч. кокосово масло
3 с.л. сода за хляб
1 с.л. масло от чаено дърво
1/16 с.л. ментово масло.

Смеси в блендер. Не е необходимо да загряваш маслото преди да го използваш в рецептата, но нека не е замръзнало в хладилника. Съхранявай в стъклен буркан и ще имаш паста за около 2 месеца.

Кокосовото масло, освен всичко друго е и много добър овлажнител за кожата. Безопасно е да използвате и при деца и бебета. Използвайте органично, за да не рискувате да добавите и токсини или пестициди към иначе здравословния продукт.

Кокосовото масло е добър „приятел“ на сърцето и сърдечно-съдовата система. За разлика от всички останали масла, маслото от кокос подобрява състоянието на сърцето и регулира холестерола. Може спокойно да го използвате в кухнята при приготвянето на редица ястия. 

Може да закупите БИО кокосово масло и от нашия онлайн магазин за здравословно хранене и здравословен начин на живот – Аюрведа БИО