Х-факторът Кристиан Костов ще представи България на Евровизия 2017

1
340
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Финалистът от четвъртия сезон на музикалното шоу “X Factor” – Кристиан Костов ще представи България на Евровизия 2017, съобщи БНТ. През май 17-годишното момче ще излезе на сцената на конкурса в Киев, в рамките на втория полуфинал. Песента, с която Крис ще участва в състезанието, носи името “Beautiful Mess” и ще бъде представена по-късно днес.

Парчето е дело на международен екип, като част от авторите на песента са и създатели на “If love was a crime”, изпълнена от Поли Генова на Евровизия 2016. “Beautiful Mess” носи духа на Кристиан – младежки поп, модерна музика и съвременен текст за любов и контрастни чувства.

Тази година в Евровизия ще участват 43 страни. Преобладават песните на английски език. Изключение правят проектите на Португалия, Беларус, Хърватия, Италия, Испания и Франция. Полуфиналите ще се състоят на 9-и и 11-и май, а големият финал – на 13-и май.

В предварителната анкета, проведена от българските организатори на Евровизия, Кристиан Костов се класира на трето място с близо 39 000 гласа. Пред него бяха други двама изпълнители от Х Фактор – Жана Бергендорф и Гери-Никол. Журито обаче се спря именно на Кристиан и неговата “Beautiful Mess”.