Как да изберем колан за гърба и раменете

4
430
Добави коментар
amedica
amedica

   Един от най-важните навици, които трябва да изградим, но повечето от нас пренебрегват, е изборът на правилна поза на нашето тяло. Все повече хора в наши дни водят заседнал начин на живот и прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение пред компютъра, което води до болки в гърба и раменете и прегърбване. Неправилната позиция на тялото, може да е причина за редица здравословни усложнения. Повечето хора, които страдат от болки в гърба и раменете, не знаят каква е първопричината за тяхната болка, но със сигурност неправилната стойка е допринесла за причиняването на техния проблем.

   За съжаление, няма начин да почиваме вкъщи всеки път когато усетим мускулни болки, умора и дори замайване. Всъщност, почивката не дава гаранция, че болката ще отмине. Ако мускулите, които поддържат гърба, не придържат стойката достатъчно изправена в съответствие с гръбначния стълб, то с течение на времето, те стават по-малко активни, което постепенно задълбочава проблема. Когато страдате от болки в гърба и кръста, независимо дали водите активен или заседнал начин на живот, то значи мускулите не изпълняват пълноценно своята функция. В тези случаи е подходящо да прибегнете към допълнителни средства за коригиране на стойката като коланите за подпомагане на гърба,  които при правилен подбор и постоянство в носенето, помагат за облекчаване на болката и премахване на проблема.   

   На пазара има огромно разнообразие от марки и видове за подпомагане на гърба и раменете, но много от тях вместо да ви помогнат, могат да ви навредят, ако не са правилно подбрани, или ако са изработени от некачествени материали. Ето защо потребителите трябва да са компетентно информирани, за да могат да направят най-добрия избор в името на тяхното здраве. Именно грижата за нашите клиенти, ни провокира да създадем този наръчник, който да е образователен и полезен при избора на помощен колан, който точно да приляга на Вашия гръб.  

   Какви са видовете колани за гърба?    Основно се делят на два вида: с твърда опора (с шини) и с мека опора (еластични).      Колани с твърда опора:    Тези колани прилепват плътно по тялото и до голяма степен целят да подпомогнат функцията на мускулитеи и да поддържат горната част на гръбначния стълб. Шините могат да бъдат както метални, така и изработени от пластмаса или пучини. Изработени са така, че да паснат точно на структура на тялото. Презрамките могат да бъдат еластични или от нееластичен материал и целят да поддържат раменете изправени. Предназначението на този тип колани е да коригират неправилната стойка, за да облекчат болките в горната част на гърба.      Колани с мека опора:    Тези колани са изработени от плътен еластичен материал, който поддържа раменете в оптимална изправена позиция. Една от най-големите ползи от меките еластични колани е, че те Ви напомнят да спазвате правилна позиция на тялото, когато Ви се налага да сте в седнало положение продължително време и постепенно създава навика да стоите с изправени рамене. По този начин се достига до естествено коригиране на неправилната стойка.      Какво трябва да имате предвид, когато купувате колан за гърба?    Има две основни неща, които трябва да имате предвид когато купувате колан за гърба и раменете:      1. Материал:    На първо място внимавайте с материала, от който е изработен продуктът. Добрият колан за гърба, трябва да е направен от здрав, слабо разтеглив материал, който да осигурява стабилна упора.      2. Удобство:   Добрият колан за гръб, трябва да е удобен за Вашето тяло. Следователно, при избора на колан, обърнете внимание и на начина, по който се чувствате, а не само на стабилността, която той осигурява. Задължително се консултирайте с Вашия лекар, както и с консултантите в магазина, от който закупувате колана за гръб, тъй като не всяко здравословно състояние изисква твърда опора, загряване или обездвижване.   Какви са предимствата да носите колан за укрепване на гърба? – Осигурява опора за гърба; – Облекчава болката; – Гарантира естественото лечение с минимална болка и дискомфорт, без странични ефекти; – Коригира неправилната стойка и стимулира да привикнете към правилната позиция на тялото;   След като ви запознахме с някои от особеностите на коланите за гръб, вече можем да Ви помогнем да изберете най-подходящият колан за Вас и Вашето тяло.

 

Колан за гръб и рамене с мека опора АМ03

Този колан за гръб и рамене е иработен от тънката еластична материя, която му позволява да остане незбележим под дрехите. Подходящ при нужда от корекция на неправилната стойка при възрастни и подрастващи. Облекчава болките в горната част на гърба,  като поддържа гърба и раменете изправени в седнало и изправено положение.Осъществява корекция на стойката при прегърбване и сколиотични състояния при деца и възрастни.Постоянството при носене постепенно изгражда навик за ходене и стоене с изправени гръб и рамене. КУПИ ТОЗИ ПРОДУКТ ОТ ТУК

 

Колан за гръб и рамене с твърда опора 20101

Колан за гръб и рамене подходящ за приложение при болки в горната част на гърба и за подобряване на неправилната стойка. Стабилизира областта на гърба и раменете и е особено подходящ за корекция на неправилна стойка с приведени рамене и прегърбване. Двете пластични метални шини разположени в задната част придават допълнителна стабилност и подпомагат мускулатурата в областта. Облекчава болки в областта на раменете, средната и горната част на гърба свързани с приведена поза.

Активно изправя гърба и има поддържаща функция, като постига постепенна, индивидуална и не болезнена корекция на сойката. КУПИ ТОЗИ ПРОДУКТ ОТ ТУК

 

 

Раменен корсет 6000

Този колан за корекцич на стойката е изработенот приятна за кожата, тънка хипоалергична, дишаща материя и еластант, което го прави приятен за носене и абсолютно незабележим под дрехите. Стабилизира областта на гърба и раменете, и е особено подходящ за корекция на неправилна стойка с приведени рамене и прегърбване.

Двете пресовани спирални пружини разположени в задната част придават допълнителна стабилност и облекчение при болки в областта на раменете, средната и горната част на гърба свързани с приведена поза. Активно изправя гърба и има поддържаща функция, като постига постепенна, индивидуална и не болезнена корекция на сойката.

КУПИ ТОЗИ ПРОДУКТ ОТ ТУК