Има ли връзка между почерка и сексуалността – Edna.bg

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Нека буквите говорят вместо нас

Снимка:
Thinkstock

Наклонът, размерът и стилът на почерка казват много за човека, включително и за неговата сексуалност, пише сайтът „tia.bg“.

Отдавна е известно, че по почерка може лесно да се определи характера на човека. Оказва се, че сексуалността също може да бъде определена по този начин.

Наклонът
Вижте в какво посока са наклонени буквите. Ако наклонът е надясно и е достатъчно интензивен (под ъгъл около 45 градуса), човекът е открит и емоционален, той не таи в себе си своите чувства. Ако буквите са строго вертикални, вие си имате работа със сдържан и уравновесен човек, който, докато се влюби, първоначално дълго време ще се вглежда във вас. Ако буквите са наклонени наляво, чувствата на този човек са подчинени на разума и той е склонен към аскетизъм.

Силното натискане, твърдите и дебели букви означават, че човекът е решителен

Има случаи, когато отделен ред или дори отделна дума се изписват с различен наклон. Тогава говорим за личност, чието сърце и разум се намират в състояние на конфликт: интелектът иска едно, а емоцията съвсем друго. Този човек е склонен към резки промени в настроението си. Вследствие от това са неговата придирчивост и непостоянство.

Натискането
Лекото натискане при писане свидетелства за предан и верен човек, който е свикнал повече да слуша, отколкото да говори. Той е внимателен и любезен към околните. Силното натискане, твърдите и дебели букви означават решителност, енергичност, пламенност на чувствата, но и способност за бързо охлаждане и ново влюбване.

Неравномерното изписване на буквите разкрива разсеяност и непостоянство

Размерът на буквите
Буквите с размер над 4 мм говорят за непрактичност и желание за привличане на вниманието. Дребните букви означават самообладание, сдържаност и пресметливост. Ако буквите са тесни, човекът е грижлив, но и малко стиснат. Ако ширината на буквите е по-голяма от тяхната височина, този човек е предприемчив, той лесно се ориентира в непознати ситуации и бързо възприема новото.

Стилът на писане
Кръглите букви означават способност към сътрудничество (в това число и в любовта) и склонност към споделяне на радостите и тревогите. Ъгловат обикновено е почеркът на хората с независим характер. А ако буквите са написани със силно натискане, това означава, че човек трудно ще се подчини на партньора си.