Какви са новите модни тенденции за абитуриентите през 2017-та

1
329
Добави коментар
intersalon.it
intersalon.it

На мода са еко –прическите и цветните бои за коси

Маникюра е изчистен, за сметка на грима

Паулина Гегова

Започна XXVI-тия италиански фестивал за красота и прически на Christian Of Roma в Панаира и то в такъв момент, че няма как на почит да не са абитуриентите. Едва месец ги дели от една от най-важните нощи в живота им – абитуриентския бал, а новите тенденции вече са ясни.

В Палата номер 2 всеки, който иска може да стане свидетел на най-добрите козметики за лице, коса и нокти.

От гледна точка на маникюрите, тенденцията е по-изчистен такъв. Набляга се и на телесните цветове или както специалистите в бранша го определиха – характерна Холивудска тенденция.

Тази година се залага повече на бижуто, а маникюрът само ще го допълва, за да го открои и да създаде една нежна симбиоза.

Натрупаният маникюр от преди няколко години вече не преобладава. Евентуално може да се добави камък Сваровски върху нокътя и до там.

Като цяло, професионалистите споделиха, че има значителна положителна промяна в стила на абитуриентите през последните няколко години. Вече няма толкова кич и натруфеност. Липсват пайети, маниста и набиващи се в очите златисти и сребристи цветове. Младите хора в България стават все по-изискани и елегантни.

Прическите тази година също са цветущи и интригуващи. Разбира се, има ги класическите кокове или разпилени букли, но също така се забеляза и една иновативна идея, обвързваща искрящите и неонови цветове. Ярко червено, оранжево, зелено и синьо могат да се видят на почти всеки щанд, а неоновите бои светят в тъмното.

Българският екип на световно известната компания “Rolland”- Болония заложи на природните елементи, които ни обграждат от всяка страна, за да докаже че красотата, здравето и природата могат да бъдат неотделимо цяло.

Една от най-интересните иновации е изобретението на коафьора Саверио Палма, който е измислил метод за синхронно боядисване и подстригване. Специфичното е, че боядисването се случва не посредством четка за боя за коса, а такава за рисуване на картини.

Фризьорката Стефани Нинова – Иванова ни обясни, че за сезон пролет-лято 2017 най-модерни са металните цветове. Изключително разпространени са сиво метално и розово метално, което се нарича още антично розово. Още от миналото лято навлезе тенденцията омбре и балеаж, които се задържаха и до сега, а често желан цвят от клиентите е и малиново лилавият.

Тази година тенденциите при подстригването и дължината на косата са разнообразни. Много актуални са чертата до раменете и дългите коси до кръста.

За по-смелите дами тази година, които искат да преоткрият визията си, навлизат и мъжките подстрижки, споделя Стефани, като допълни, че абитуриентките, най-вероятно ще предпочетат небрежните кокове, а останалите дами наблягат на плитки и начупени коси.

Добра и разнообразна алтернатива е наскоро навлязлата комбинация между халки, безопасни игли и капси, която се оказала неочаквано привлекателна.

Ако някой абитуриент, и не само, иска да стане свидетел от първа ръка на тазгодишните тенденции, може да посети палатата на Christian Of Roma до 2-ри април.