Извозване и изхвърляне на стари мебели в София

2
345
Добави коментар
yanita12
yanita12

11
апр.
2017

Попадали ли сте в типичната ситуация при която се чудите,  какво да правите със старите мебели, ако очаквате доставката на нова модерна мебел в някой голям град, като София?

Извозване и изхвърляне на стари мебели в София

Разбира се, има вариант да превърнете излишната стара мебел в елемент на декора, но ако е направена от стара дървесина на повече от 100 г.  Тя може да привлича погледите на някои хора, но в повечето случай е най-лесно просто да се отървете от нея.

Да, но ако живеете в някой голям град , като Столицата ще се затрудните да го направите. Около жилищните блокове много трудно ще намерите къде да изхвърлите по-масивните мебели. В този случай може да ги предадете за рециклиране и да ги закарате на село или да се  възползвате от предложенията на фирмите  за извозване и изхвърляне на стари мебели в София.  Нека разгледаме всички възможности и най-вече има ли вариант това да ни излезе почти безплатно?

Ако просто изхвърлим старите мебели на депото в София?

Възможно е сами да извозите и изхвърлите старите си мебели на сметището в София. Когато поразровите за техните цени ще видите, че няма да ви излезе много евтино и при всички случай неудобно. Ако решите да го изхвърлите на някое нерегламентирано място дори може да ви глобят с доста солидна глоба.

Видове стари мебели

Все пак столицата предлага и няколко опции за изхвърляне на старите мебели в София, които зависят от вида и материала на старите мебели.  Има редица преработвателни фабрики за рециклиране на:

·        пластмаса

·        метални отпадъци

·        дървени остатъци

Много неща от обзавеждането на къщата и най-вече на двора или вилата са изработени от  цветни метали или алуминий.  Ако човек реши да започне ремонт е добре да си обособи зона за разглобяване и отделяне на видовете отпадъци.  В големите градове, има възможност да се наемате фирми за извозване и изхвърляне на стари мебели, като преговаряте да ви намалят цената за сметка на получените отпадъци. Налични са множество малки и големи пунктове за приемане на такива отпадъци.

Пластмасовите стари мебели също имат някаква стойност, дори в счупена форма. От рециклираната  пластмаса се получават: строителни чували, торби за боклук, тръби за ниско налягане, елементи от канализационната система и много други. Може да се възползвате от контейнерите за разделно събиране на смет, но при по-големи мебели е добре да се извозят и изхвърлят от специалисти.

Дървените мебели също могат да бъдат взети за рециклиране. За жалост обработката на мебели от дървесина у нас не става толкова бързо. Иначе от старите дървени мебели е възможно да се произвеждат много неща, като брикети и пелети за отопление или строителни материали. Поради тази причина оценяването на дървения материал става по индивидуален подход. Зависи от вида на суровината и състоянието на дървото.

Ако извозим старите мебели от София до вилата на село?

За да се отървете от ненужните боклуци и да освободите пространство в апартамента може да предприемете някое от следните неща:

–         подарете ги на съседите,

–         дайте старата маса на работниците в близкия строеж, те ще и се зарадват,

–         дарете спалнята и леглата на някое сиропиталище,

–         закарайте ги на вилата или на село.

Последния вариант не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Единственият положителен аспект е, че стария боклук вече не е в апартамента. Недостатъкът е много по-голям: с времето вилата се претрупва, защото вие пак няма да използвате ненужни мебели. Те ще се превърнат в купчина стари и безполезни неща, за дълго време, което в крайна сметка, води до затрудняване на тяхното натоварване, извозване и изхвърляне. По-добре да го направите веднага, без да чакате този момент, когато ще ви трябва цял камион!

Продажба на стари мебели

Една добра възможност за освобождаване на място от стари мебели за тези хора, които не разполагат с вила е да ги продадете. В наше време, не е лесно да се продаде нещо, както в реалния живот, така и в Интернет.  Първо трябва да разберете къде е разрешено да се продават продуктите от този род;  да намерите транспорт; да платите за търговските площи на пазара и т.н.

Рециклиране, утилизация и възстановяване

Ако ви се занимава има възможност да закупите фолио, лак и други материали с които да възстановите или подновите вида на удобни за вас стари мебели. Ако нямате толкова нерви за това и все още не ви се изхвърлят старите мебели може да ги разглобите и да използвате техните части за нещо друго.

Заключение

В крайна сметка човек трябва да реши сам за себе си, кое е приоритет за него – времето или парите. Факт е, че в големите градове времето е кът, а демонтирането и извозването на една голяма дървена или метална мебел без помощта на специалисти ще бъде почти невъзможно. Затова за професионалното извозване и изхвърляне на стари мебели в София е най-добре да се обърнете към специалистите от Хамали Стоянов.