Най-ефективните билки за отслабване с чай

1
360
Добави коментар

Гореща чаша чай със сигурност е най-добрата напитка за успокояване болките в гърлото, за стопляне през зимните вечери или просто за допълнителен уют, докато гледате любимото си предаване. Но някои билки са идеални и за правене на нещо друго, а именно – отслабване с чай и детокс.

Отслабване с чай

ТОП 5 най-добри билки за отслабване с чай.

Всеки един от тези пет най-добри чайове за отслабване и детоксикация има свои индивидуални магически свойства, които се простират от забързване на метаболизма до повишаване на тонуса и енергичността. Някои от тях имат и допълнителни качества: намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет, подсилват имунната система, прочистват тялото от токсините и подпомагат обмяната на веществата.

Зелен чай. Безспорно доказано действие за забързване на метаболизма и постигане на здравословно отслабване. В зеления чай се съдържат полифеноли (катехини), които са изключително мощни антиоксиданти и придават на зеления чай противовъзпалително, антикарциногенетично
термогенитично, антимикробно действие и ефект на пробиотик.  Със сигурност това е най-популярният чай в света, но НЕ е най-ефективният чай за отслабване!

ТОП 5 чай за отслабване и детокс
1. Зърнастец

Зърнастецът е едно от чудесата на света заради своите специфични свойства. Билката помага да отслабнете главно със своя детоксикиращ ефект и превенцията от натрупване на мазнини. Детоксикиращият ефект върху организма по никакъв начин не влияе негативно върху отделителната система. Зърнастецът засилва перисталтиката на дебелото черво, без да дразни лигавицита на тънкото черво.

Но това са само едни прекрасни думи! Именно поради тази причина на 02.06.2011г. известният по цял свят Д-р Оз, търсейки ефективен метод за отслабване с чай започва експеримент с две мишки, които са подложени на една и съща диета, с едни и същи храни в едно и също количество. На едната мишка обаче в диетата е добавено и зърнастец. Резултатът е категоричен – мишката, в чиито хранителен режим е имало зърнастец, била с нормално тегло след края на експеримента, а другата мишка била с наднормено тегло. Вижте видеото на експеримента…

2. Роза дамасцена

Прекрасен аромат, нежен вкус и блаженство за сетивата. Но не само! Цветовете на розата имат много голямо значение за всички, които искат здравословно да регулират теглото. Тя забързва обмяната на веществата, спомагайки за намаляване на подкожните мазнини и изчистване на токсините от тялото. С богато съдържание на витамини и етерични масла, розата подсилва организма, енергизира и спомага за красивия външен вид на кожата.

3. Коприва

Растението е отличен помощник за всички, които искат да забързат процеса на изгаряне на излишните мазнини и стопяване на килограми, тъй като в състава му влизат серотонин и ацетилхолин, които са в състояние да потиснат апетита. Билката се препоръчва от водещи диетолози по света именно с цел да се елиминира силния апетит. Това със сигурност е голям проблем при спазването на диетите, но тази билки може да го разреши. В комбинация с правилен хранителен режим, резултатът е 100% гарантиран.

4. Плод глог

Веществото проантоцианид, съдържащо се в глога, отговаря за лечебните качества на билката върху сърдечно-съдовата система. Проантоцианидът подсилва сърдечната дейност, разширявайки коронарните съдове и засилвайки кръвооросяването. Подобрява се работата на коронарните артерии, а сърдечният мускул получава повече кислород. Глогът също е богат и на антиоксиданти, витамин С, каротин, танини, флавоноиди.

Освен всичко изброено, плодът на глога е слаб диуретик. Това ще спомогне ефекта на хранителен режим за отслабване, ще освободи тялото от токсините и ще подобри общото състояние на организма. Ако целта е здравословно отслабване, то със сигурност включете чай от глог в менюто.

5. Мента

Ментата се свързва обикновено с прекрасен освежаващ аромат и специфичен вкус. Освен това, тя действа благоприятно върху организма, защото благодарение на нея се подобрява храносмилането, успокоява се нервната система и слага край на подутия корем. Поради присъщите на тази ароматна билка свойства, тя се използва и в хранително-вкусовата промишленост, и във фармацевтиката.

Да очертаем основните ползи от ментата:

подобрява преработването на храната;
убиват се патогенните микроорганизми в червата;
облекчават се коликите, тъй като се отпускат мускулите на стомашно-чревния тракт;
премахват се симптомите за храносмилателни разстройства, които се появяват вследствие на консумация на некачествена и вредна храна.

Къде може да откриете всички тези билки в комбинация?

Пакет “Отслабване & DETOX”, включващ комбинация от 2 чая, съдържащи доказана формула от гореописаните билки + още няколко по-специфични и редки, ще даде страхотен резултат. Получавате и подарък – специален хранителен режим и тренировъчна програма за отслабване. Цената в момента е промоционално намалена, така че ПОБЪРЗАЙТЕ!

Съвети: как да пием чай, за да отслабнем ефективно.

Пийте редовно чай. Направете пиенето на тази приятна напитка навик, който практикувате всеки един ден!
Не подслаждайте със захар. В голяма степен подслаждането със захар ще унищожи целта, заради която пиете чай. Най-добре е чаят да се пие чист, усещайки натуралния аромат, галещ сетивата.
Пийте чай преди хранене. Това допълнително подпомага метаболизма, а полезните съставки се усвояват напълно.
Направете си студен чай. Нямате време да варите постоянно вода за чай? Не се притеснявайте – сварете си достатъчно чай сутринта, изсипете в специална бутилка или термос и пийте през целия ден.
Балансирайте с диета и тренировки. Не разчитайте само на чая. Живейте активно, хранете се здравословно и тренирайте редовно. Така освен красива фигура, ще сте здрави, енергични и много щастливи!

 

 

Ако е било полезно, споделете: