Ревю на колода – Български гадателски карти

2
428
Добави коментар
gabo
gabo

Ревю на колода – Български гадателски карти

 

Здравейте, приятели. Днес искам да ви разкажа за една прекрасна колода с карти. Цялото ревю ще бъде съвсем малко нестандартно. Но самата колода изисква това.

За начало не искам да пропусна да благодаря отново на Маша! Един ангел. Аз съм малко затворен човек и не допускам всеки до себе си. Но пък винаги съм знаела, че трябва да се справя с това лично предизвикателство. За да могат да ми се случват прекрасни новости в живота. Маша сътвори в реалността мое мечтание – и на мен да се случи да получа подарък карти от човек, който не ми е родственик или близо в кръга ми от приятели. Усещането е невероятно. Бъдете по-отворени за хората, не хапе, не боли и носи усмивки!

Искам да благодаря и на авторката на тази колода с карти – Нели Андреева. Която е успяла да стигне до мен, дори от разстояние. И да ме дари с това лично послание, което много ме трогна.

 

Българските гадателски карти са нетрадиционни карти. Те много се различават от Таро, Ленорман колодите. Нямат нищо общо! В някои отношения по-скоро приличат на оракулски колоди, но и с тях допирните точки са малко.

Българските гадателски карти са по-скоро лъч светлина, напомняне, подсказка. Отколкото метод за гадаене.

Картите са изработени на чудесни материали – твърд картон, прекрасна книжка. Към колодата има две допълнителни карти – едната е с лично послание – благословия от авторката. А другата те кара да се усмихнеш – чек за 1 милион благодарности от Нели Андреева.

Картите са 44 на брой. Избраните цветове са прекрасно лилаво, златен кант и малко сребристо за разкош. На тези карти няма картинки, с които да се гадае. Картинката е еднаква на всички – на гръбчето. На лицевата страна има послания от авторката. Всяко послание е различно. И ни напомня по един много мил начин да намерим себе си отново, радостите си, да се свържем с природата – зависи от картата, която се изтегли. На всяко послание има и съвсем конкретни предложения по какъв начин човек може да открие щастието си в този момент.

 

За мен тези карти са особени по един хубав начин. Защото ги усетих много силно заредени с енергията на авторката. Която сякаш много точно може да напипа болката на човек. И с изтеглената карта да помогне да се справиш с нея. Аз вярвам, че всяка една карта, без значение дали е Таро, Ленорман или оракулска, може да помогне с конкретни съвети, ако човек се вгледа в изображенията на същата. При Българските гадателски карти изображения няма, но има конкретни съвети. Което също е ценно.

Картите са в много по-голям формат от традиционно Таро. За сравнение съм използвала Шадоускейпс таро.

На гърба на кутийката има връзка как да се свържем с авторката на картите. Един светъл и окрилен човек, който знае как да се усмихне на живота.

Тези карти не са за гадаене. Но са магични. Ако някой се чувства тъжен, изгубен, в дилема – нека си позволи да го докосне посланието на Нели!

Интервю с тях няма как да се направи. Но с огромно удоволствие изтеглих една карта, която ще е благословия за вас – читателите!

Ето и посланието от карта номер 30:

Животът е прекрасен. Всеки ден повтаряй тази фраза като заклинание. Думите имат огромно значение за хората, те често забравят за това, ти също. Подбирай думите, които изговаряш, следи за речта си, следи за интонацията си. С думите си можеш да окрилиш някого, можеш и да го разболееш. Отговорността е голяма – към другите и към себе си. имаш склонност да си много строг към себе си и към околните. Разбери, че хората са на различно ниво на развитие. Представи си: един е в първи, друг – във втори клас, трети – в трети клас и т.н… всеки човек е ценен за Вселената, всеки човек обогатява Вселената. Затова е толкова важно за теб да бъдеш толерантен. Ако се научиш да приемаш всички хора такива, каквито са, а не каквито ти искаш да бъдат, ще бъдеш много по-спокоен, любещ  и обичан. Сега се чудиш защо много очи те гледат учудено, обидено, уплашено, „лошо“. Твоите очи са оценяващи и критикуващи. А кой обича това? Усмихвай се често. Посрещни изгрева с усмивка, чуй птичките как пеят – усмихни се, виж усмивка – усмихни се, виж детенце – усмихни се, чуй човешка песен – усмихни се. Обличай се в по-ярки цветове. Това много ще повлияе на настроението ти. И повтаряй, повтаряй, повтаряй: „Животът е прекрасен!“.

За връзка с Нели Андреева:

e-mail: [email protected]

Facebook: Български гадателски карти

Свързани