10 съвета за преместване в ново жилище!

4
307
Добави коментар

До сега не съм се запознавал с някой, който обича да се мести от град на град или от квартира на квартира, освен мен! Това си е рядкост, но пък за сметка на това мога да ви дам няколко полезни съвета за преместване и то събрани от реалната практика на живота.

Повечето хора се страхуват от промяната, както и от процеса на събиране, транспортиране, разтоварване и сглобяване на нещата.

Страхът за смяна на жилище е много кофти нещо, но все пак понякога преместването е неизбежно. Не трябва да се страхувате, а да помислите как може да се справите лесно с тази трудна задача? След като прочетете тези съвети, ще се убедите, че не е толкова ужасно!

1.     Направете списък със задачи

2.     Направете дупки в кашоните с помощта на нож, така че да могат да се носят по-лесно. 

3.     Завивайте обратно малките части и болтовете на шкафовете, така те ще оцелеят и няма да се загубят. 

4.     Използвайте максимално самозалепващата се лента и увийте шкафовете със скреч фолио за да не се наранят.

5.     Добра идея да направите снимка с вашия смартфон на по-сложните свързвания на уреди като климатика или други електрически, а и не само уреди.

6.     Задължително фотографирайте електромера и водомера, повярвайте ще ви потрябва по-късно. В края на краищата не искате да плащате за нещо, което не сте използвали.  Също така ще ви потрябват и данните от същите метрики на новия апартамент. 

7.     Винтовете от мебелите разделяйте на отделни торбички и не забравяйте да ги надпишете. Така нищо няма да се обърка при сглобяването. Познайте колко пъти съм търсили и купувал нови видии и болтове за да успея да сглобя нещо елементарно?

8.     Може а маркирате кашоните с различни етикети според стаята за която са предназначени. Например хола в червено, кухнята в зелено и т.н. Така при носенето хамалите ще ги занесат направо където трябва без излишни обяснения. 

9.     Може да използвате найлоновите  торби,  като калъф за дрехи при пренасянето им.  

10.  Съдовете и други чупливи предмети,  трябва да бъдат увити в хартия или кърпи преди поставянето им в кашони. Така няма да се счупят. Чудесна идея е да редувате чиниите с пластмасови, стига да не се счупят. 

 

Все пак местено на ново място е стъпка към нов живот. Изхвърлете всичко излишно и започнете на чисто. Ако искате да запазите всичко здраво и непокътнато задължително се обадете на фирма за хамалски услуги, която да ви помогне не само да преместите тежки неща или да транспортирате имуществото си от точка А, до точка Б, но и да се насладите на промяната. Нека всичко бъде лесно!