Товарни превози в София и страната

3
688
Добави коментар

Бизнесът с товарни превози нараства в цялата страна, но най-търсените транспортни услуги със сигурност са в София. Може да се убедите в това като разгледате сайтовете за обяви, които са пълни с обяви за транспортни услуги и товарни превози.

Факт е, че след падането на предишния политически строй, държавата намали финансирането на железниците и дори буквално ги изостави. При това положение бизнеса започна да използва товарните превози с автомобилен транспорт, които започнаха да се разрастват все повече. Нещо повече, Европейският съюз ни натисна да инвестираме в пътища и магистрали, като приоритет път свързващ Изтока със Запада.

От тогава до сега мина много време и автомобилният транспорт стана основен за страната, а бизнесът започна да се концентрира най-вече в столицата. Затова конкуренцията при товарните превози в София постоянно расте, а цените падат. Качеството на предлаганите транспортни услуги расте всеки ден, а автомобилния парк се подновява.

Смело можем да кажем, че при търсене в различните обяви днес може да намерите точно каквото ви трябва за да преместите каквито и да е товари в София и страната. Поради тази причина все повече частни лица наемат фирми за транспортни услуги и превоз на товар за собствените си нужди.

Все пак какво трябва да знаете за да изберете подходящия товарен автомобил за да намалите крайната цена на превоза?

 Най-важните параметри на товарните автомобили са техния товарен обем (височина х ширина х дължина) и товароносимост спрямо цената на горивото за 100 километра пробег. Естествено при превоз на товари в градски условия ще трябва да се съобразите не толкова с километрите, колкото с уплътненото време на използване.

Преди да наемете фирма за превоз на товари разгледайте физическите параметри на превозното средство, за да определите  дали може да натоварите желаните товари.  

Имайте в предвид, че максималната височина е определяща за най-големите обекти за товарене, най-често това са пиана и хладилници (защото не се препоръчва да се накланят) или металорежещи машини. 

Дължината и широчината също влияят на нестандартните размери  мебели, обикновено това са правени по поръчка комплекти. Стандартната ширина на каросерията за стоки е от 1.7м. до 2 метра, а височината е желателно да бъде между 1.8 и 2.2 метра.

Когато изчисляваме обема на око е добре да  добавим още 30% от обема в запас. Така няма да се получат изненади при товаренето.

Като се имат предвид тези параметри, е възможно да се разгледат предложените превозни средства по отношение на капацитета на натоварването и размера на най-голямата мебел за пренос.

Важно е да се помни, че недостатъчно натоварените автомобили са излишно похарчени пари, но не е позволено превишаване на теглото, за да не нарушаваме правилата за превоз на товари и сами да си създадем напрегната ситуация на пътя.

Toчно поради тази причина в Закона за движение по пътищата основният отговорник за товара е водачът, който е в правото си да прекъсне товаренето на багажа, ако се превишава капацитета и допустимото натоварване на камиона.

При превоз на товари в градски условия е добре да вземете маневрен автомобил, който да може да паркира на много по-малки площи, за да ви докара до входа на офиса, като най-често клиентите избират автомобили с товароподемност – 1,5 тона.

Ако общото тегло на товара доближава – 3,5 тона, може да помислите за товарен камион, но трябва да прецените и тежестта на отделните товари.  Ако има отделни тежки товари е добре да изберете товарен автомобил с падащ борд.

В крайна сметка, ние определяме желаната опция за себе си, но винаги може да се консултираме със специалисти от компанията за транспортни услуги.  Те ще ни помогнат въз основа на опита и ние ще си изясним всички подробности, различните възможности в офертата и ще можем лесно да направим изчислим разходите.