Новолуние в Близнаци – вдъхновение в идеи

3
370
Добави коментар
gabo
gabo

Новолуние в Близнаци – вдъхновение в идеи

 

 

За това новолуние ми е малко трудно да пиша. На първо време изглежда толкова безлично, че сякаш няма какво да се каже за него. Но това е поредната подсказка за неговата проява.

На 25 май предстои новолуние в зодиакалния знак Близнаци. Ще бъде в 22:45 за нашата страна. И в 5 градус на знака.

По време на новолуние е много приятен период да започнем нещо ново. Нещо, което тепърва да развиваме. Слънцето и Луната са в съвпад. Слънцето отразява нашата личност, его, външен свят. А Луната – вътрешен свят, емоционални нужди, какво остава скрито. По време на новолуние можем да изразим, осветлим и заявим цялата тази съвкупност от себе си. Което ни доближава до възможността да творим нови начала.

Новолунието в Близнаци няма ясни и отчетливи аспекти с други планети. Което го прави много изчистено от влиянието на останалите планети.

Близнаци е знак, който има отношение към комуникацията, общуването – с другите и себе си. Обмен на информация. И по всичко личи, че през предстоящото новолуние ще можем да изразяваме своите нови идеи съвсем свободно.

Управител на новолунието е Меркурий в Телец. Който също не сключва особени аспекти, освен един доста широк секстил с Нептун. Което ще ни позволи по харизматичен начин да заявим точно и ясно нашите идеи. И е много вероятно да се придържаме към своето мнение в комуникация с околните.

По това време Венера в Овен е в точен квадрат с ретрограден Плутон в Козирог. Което може да се отрази на любовните отношения – Венера и Плутон са способни доста умело да сътворят някоя любовна драма, която е свързана с личното достойнство, какво желаем и дали сме склонни да правим компромиси.

И макар да нямат връзка с новолунието, да няма аспект със светилата, този драматизъм може много лесно да се подложи на обсъждане. Слънце и Луна в Близнаци биха спомогнали темата да бъде разгледана, коментирана – в контекста на егото и емоциите. И по какъв начин това се отразява на тях.

До тук това новолуние дори изглежда леко скучно. В неговата изчистеност от аспекти, сякаш е безлично. Но това е като да имаш празна дъска(табула раза), на която може да напишеш абсолютно всичко, което се появи като идея. А новолуние в Близнаци може да сътвори наистина много и разнопосочни идеи. Луната в Близнаци е малко тревожна. Все пак тя е свързана с емоционален свят, а не с мисловните процеси и анализирането на информация. И без да съзнаваме, това съвсем невинно новолуние може да ни струпа на главата идеи и емоции, които доразвиват драматизма на Венера и Плутон.

Вярна на себе си, няма как да не отбележа, че светилата са в малко широка опозиция с Лилит в Стрелец. А Лилит е много изкусна в това да подкара ситуацията към своите тъмни и сенчести страни.

Привидно невинното новолуние крие своите дребни предизвикателства. В които идеите, емоциите могат лесно да събудят тревожност, излишен драматизъм. И да се потопим в едни изкусителни нови хрумки, които отразяват нашите ценности тук и сега. И нека не забравяме, че Близнаци не обичат скуката. И разнообразните форми на комуникация могат да преливат през този нов лунен цикъл.

Новолуние в Близнаци е подходящо за дейности, които са свързани с получаване на нова информация, записване на обучителен курс, да намерим нова и интересна книга, която да прочетем. В тези занимания може по-лесно да се свържем със себе си, есенцията на себе си, собствените желания. Да си необременен от условности е много приятно. И от нас зависи какво и как ще развием като идея.

Най-силно ще усетят този свеж полъх от идеи подвижните знаци – Близнаци, Стрелец, Дева и Риби.

Желая ви вдъхновение да творите себе си. И нека новите хрумки носят късмет. Бъдете адаптивни и изобретателни.

 

Свързани