Научи се да говориш!

25
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Ако вече сте прочели заглавието на тази статия, сигурно ще си кажете, че отдавна сте се научили да говорите. Със сигурност е така, но дали го правите ефективно. Думите не са ни дадени просто така. Те имат цел и посока.

Изпийте чаша топла вода преди да държите реч или преди важна среща. Роналд Рейгън използва тази стратегия, за да е сигурен, че ще запази ледения си глас. За теб ще съдят по мащаба на комуникативните ти умения.

За да подобриш концентрацията си, прочети абзац от книга, която никога не си отварял. После се опитай да го рецитираш по памет. Прави това всеки преди срещи, на които ще се наложи да говориш с повече хора.

Никога не спори с шефа – ще загубиш повече от един спор.
Внимавай за репутацията си. Ако е добра ще те изведе до най-високите върхове. Но веднъж изгубила блясъка си, ще бъде трудно да го върнеш. Никога не казвай нещо, за което няма да си горд да кажеш на майка си. Забавлявай се, но винаги се съобразявай със съвестта и благоприличието.

Използвай меки думи и силни аргументи.
Развий загадъчното качество харизма. Не говори когато слушаш. Прекъсването е един от най-честите признаци на неучтивост. Слушай активно с целия капацитет на вниманието си. Ще бъдеш изумен колко много си научил и скоро много хора ще започнат да следват съветите ти.

Всички отговори на всички въпроси са написани.

Как да станеш добър оратор, как да подобриш отношенията си с другите, как да станеш по-строен или да развиеш паметта си – всички аспекти на личностното развитие са разгледани в книги. Затова, за да разгърнеш пълния си потенциал трябва да четеш ежедневно. Но в ерата на информацията, внимавай какво поглъщаш със съзнанието си. Фокусирай се върху целите си и чети само онова, което може да ти бъде от полза. Избери кое е важно и филтрирай само най-ценното.