Ливърпул привлича Мохамед Салах?

2
328
Добави коментар

Димитър Дулички
14.06.2017

Трансфери

Мохамед Салах

Ливърпул привлича Мохамед Салах, твърди медията Liverpool Echo. Според тях, оферта на стойност 28 милиона паунда е била отхвърлена, тъй като Рома иска около 40 милиона за крилото си. Това обаче няма да откаже Ливърпул, защото Салах е една от топ целите им за трансфер през това лято.
Според Sky Italia Салах е казал на ръководството на Рома, че иска да напусне клуба. Играчът има желание да премине във Висшата лига, в частност в Ливърпул, които бяха близо до подписа му през 2014 г.
През миналия сезон египтянинът отбеляза 19 попадения във всички турнири и бе ключов състезател за отбора си, след като премина в Рома за 12 милиона паунда от лондонския Челси.
Ако не успее да привлече Салах, Ливърпул ще насочи усилията си към 22-годишното крило Желсон Мартинс от португалския Спортинг Лисабон и бразилеца Дъглас Коща (26-годишен) от немския колос Байерн Мюнхен, като Салах е номер 1 в списъка им за привличане на флангови играч.

Liverpool Echo съобщава за интерес на Ливърпул към португалския полузащитник на Порто Рубен Невеш, който бе трансферна цел на клуба и по време на престоя на Брендан Роджърс в отбора. В Порто очакват Невеш да напусне клуба, като Ливърпул и Челси са по петите му. Твърди се, че евентуалната сделка, която ще доведе Невеш на „Анфийлд“, е в размер на 30 милиона паунда.

Мърсисайдската медия съобщава и за интерес на Ливърпул към турския национал Емре Мор, който може да се озове в клуба под наем от Борусия Дортмунд. Освен Ливърпул, интерес към Мор има и от страна на турските Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ.

Liverpool Echo твърди, че Ливърпул се е съгласил да продаде Андре Уиздъм на Дарби Каунти, срещу сумата от 4.5 милиона паунда. Предишната оферта от 1 милион е била отказана, като този път двата клуба са постигнали договорка за трансфера на Уиздъм, който изкара последните 4 сезон под наем в други отбори.

Ливърпул е отправил оферта на стойност 24.7 милиона паунда към Лацио за правата на сръбския полузащитник Сергей Милинкович-Савич, твърди Metro. През миналия сезон Милинкович-Савич изигра 39 двубоя за клуба си, в които отбеляза 7 попадения и направи 7 асистенции. Лацио обаче ще откаже офертата, тъй като иска 61.8 милиона за играча си.