Седмица на българските занаяти в Пловдив

7
313
Добави коментар
CreaCentt
CreaCentt

Седмица на българските занаяти стартира за поредна година в гр. Пловдив. Началото е на 26 юни 2017 г., а края е 2 юли.  Тази година Регионален етнографски музей – Пловдив празнува своя 100- годишен юбилей. Последното десетилетие „Седмицата на занаятите“, провеждана в двора на музея, стана традиционно за нас и посетителите ни събитие. Вие сте хората, които го правят възможно, цветно и неповторимо. Затова Ви каним отново да сме заедно на празника, а всеки идвал тук, знае, че и делниците ни са изпълнени със смях, глъчка, танц и веселба.

Седмица на българските занаяти ще събере под един покрив всички талантливи занаятчии от цялата страна. Както обикновено през последната седмица на месец юни 2017 г. в двора на Регионален етнографски музей – Пловдив. Знаете, че мястото е от нас, а работата от Вас, а каквото си изкарате „харно да Ви е“.

Седмица на българските занаяти 2017 г.

В двора на музея ще се съберат – дърворезбари, иконописци, ножари, оръжейници, медникари, бижутери, грънчари, кошничари, дървостругари, майстори на музикални инструменти, плетене на колани на кори, плъсти, кукли, рисувани яйца, стъклопис, майсторки на кене, плетиво и везба и др. В духа на добрата традиция през цялата седмица ще има демонстрации на различните занаяти. Тази година наш гост ще бъде и майстор-грънчар от гр. Зайчар (Сърбия).

Седмица на българските занаяти е събитие с традиции. Много от занаятчиите с годините се превърнаха в наши приятели. Те се чувстват част от кръга съмишленици на музея, защото при нас всичко се прави с мерак, с душа и сърце.

Гостите ни могат да усетят магията сами да изработят нещо под вещия поглед на майстора, защото всяко изделие си има собствено очарование. Туристите получават всичко – и скъп спомен от посетеното място, и още по-ценно да закупят нещо, на чието сътворение са били свидетели. А за участниците остава майсторската вечер (петък – ден на майстора), с много изненади от наша страна.

Седмица на българските занаяти е едно събитие, на което всички желаещи ще се потопят в духа на миналото. Всеки ден от 9.00 до 19.00 часа в двора на музея.

За контакти: Грозделина Георгиева, уредник 0878 91 42 75; 032/62 63 27          Стефана минчева, PR