Хранителни добавки за стави

1
340
Добави коментар
biomall
biomall

Заседналият и лишен от много движение живот често води до това, че днес все повече хора не само възрасти, но и на средна възраст, се оплакват от болки в ставите и обездвижване. Различните заболявания на опорно-двигателния апарат значително влошават качеството на живот, като предизвикват болка при всяко движение. Остеоартритът е главната причина за дегенерация на ставите, която поразява почти 90% от хората, оживели достатъчно дълго.

Големите физически натоварвания на връзките и ставите водят до възникването на хронична болка и развитие на дистрофични процеси в тези участъци от тялото. Освен това, практически всеки спортист, дори и любител, се сблъсква с различни травми, за това е много важно да се обръща достатъчно внимание за предпазването от тях. За това помага както добро разгряване, така и използването на специални хранителни добавки, които ускоряват регенерирането на съединителната тъкан и подпомагат укрепването и. За всеки тип спорт са характерни определени травми. Ако Вие ходите на фитнес, то повишеното натоварване е върху Вашите стави и връзки, именно за тях трябва да се погрижите първо. Едно от най-мощните средства за тези проблеми, познато както на традиционната, така и на алтернативната медицина, е Глюкозамин, често в комбинация с Хондроитин.

Ето какво се случва при остеоартрит: ставният хрущял –  гладка, здрава, приличаща на гума или желатин тъкан, която играе ролята на възглавница-амортизатор. Не позволява на краищата на костите в ставите да се трият един в друг – започва да се руши и да изсъхва, става като стар скъсан къс дунапрен, който повече не пружинира. Под въздействието на ензимите той се покрива с пукнатини, а в тежките случаи изчезва напълно, като лишава костта от всякаква защита. Когато хрущялът изчезва, се появява болка, ставите „закостеняват” и се влошава подвижността.

Това потискащо състояние прогресира, като поразява една след друга ставите и е практически невъзможно да се излекува човек от него. Най-често се назначават болкоуспокояващи, нестероидни, противовъзпалителни препарати, които могат да предизвикат язва, кръвоизливи в стомашно-чревния тракт и увреждане на бъбреците. Още повече, че малко хора знаят, че всички тези обезболяващи фактически подпомагат разрушаването на хрущялната тъкан и възпрепятстват създаването на нова. Това сочат резултатите от едно скорошно изследване проведено в Италия. Това значи, че обичайното лечение не само не се справя с истинската причина за заболяването, но и влошава състоянието, макар и да намалява болката. В Европа на пациентите с остеоартрит им се препоръчва обикновено специални продукти – Глюкозамин и Хондроитин, които подпомагат растежа на нова хрущялна тъкан, спират и дори подобряват състоянието при остеоартрит.

Преди около 40 години европейските учени започнали да използват за лечение на ставите натуралните средства Глюкозамин и Хондроитин. Всеки от тях дал добри резултати, не само за намаляване на болката, но и за възстановяване на хрущяла и синовиалната течност. Революционните промени в лечението на артрит и артроза били регистрирани, когато Глюкозамин бил обединен с Хондроитин в един комплекс. Такъв продукт значително подобрил статистиката и съдействал за отказването от нестероидните противовъзпалителни средства, които и до днес се използват за намаляване на болката. Дългите клинични изследвания, проведени в много държави, потвърдили високата ефективност на комплексния продукт и неговата абсолютна безопасност за здравето. И накрая, революционният пробив в справянето с артритите и артрозите се случил, когато към Глюкозамина и Хондроитина добавили Метилсулфонилметан или както е по-познат -–МСМ. Сам по себе си МСМ е един от най-популярните вещества, благодарение на своя уникален широк спектър на положително въздействие върху човешкото здраве. При заболяване на ставите МСМ усилва обезболяващия и противовъзпалителния ефект.

Предлагаме Ви да се запознаете с някои от най-добрите хранителни добавки за Вашите стави, които предлагаме и сами да прецените коя от тях е най-подходяща за Вас и Вашето здраве.

Glucosamine Chondroitin MSM 120 Capsules от производителя Doctor`s Best​ е на невероятна цена. Глюкозаминът е вещество, което се произвежда от хрущялната тъкан, служи като необходим строителен компонент на Хондроитина и влиза в състава на други важни за ставите вещества. Тъй като Глюкозаминът е предшественик на глюкозаминогликаните, които са основен компонент на хрущялната тъкан, използването на тази хранителна добавка ще Ви помогне да възстановите хрущялната тъкан в тялото си и да си помогнете при заболявания на ставите. Глюкозамин основно действа като стимулатор на процеса на възстановяване на увредения хрущял. Освен това влияе върху обмена на веществата в хрущялните тъкани и предотвратява нейното разлагане. Има и противовъзпалителни действия, но на първо място намалява болката, отичането и повишената чувствителност, тъй като възстановява разрушените стави, което всъщност и предизвиква болка. Продуктът увеличава проницаемостта на ставната капсула, възстановява ферментативните процеси в клетки на синовиалната мембрана и ставния хрущял. Фиксира сярата в процесите на синтез на хондроитинова киселина, облекчава нормалното отлагане на Калций в костната тъкан и спира развитието на дегенеративни процеси в ставите. Възстановява ставната функция и намалява ставните болки.

Друга хранителна добавка, която би Ви помогнала в това направление е Хондроитин Сулфат 600 мг 60 капсули от Now Foods. Тя възпрепятства разрушаването на костната тъкан, намалява болката в ставите и активизира възстановяването на съединителната хрущялна тъкан. Хондроитин буквално заставя хрущялната тъкан да абсорбира по-добре течностите. Това е много важно, тъй като течностите носят със себе си хранителни вещества и размекват хрущялната тъкан. Този продукт е способен да защити стария хрущял от преждевременно рушене и играе ролята на строителен елемент за създаването на нова здрава хрущялна тъкан. Хондроитин сулфат създава водни възглавници, което създава добра амортизация и аналгезиращо действие, намалява болката в гръбнака и ставите и увеличава тяхната гъвкавост и подвижност. А освен това оздравява и целия организъм, заздравява раните и подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

Ние Ви предлагаме и един продукт, който е на уникална цена – Liquid Glucosamine + Chondroitin 473 мл  от Now Foods. При тези, при които се наблюдават патологични изменения на костната или хрущялната тъкани се препоръчва използването на двете вещества едновременно. Изключително добре въздейства при профилактика на ставни заболявания, ревматизми, артрити и други. Действието на Глюкозамина се изразява в подхранването на ставите и укрепването на съединителната тъкан, както и в спирането на активните възпалителни процеси. Комплексът намалява и ликвидира болката, възстановява хрущялите и междуставната течност, нормализира метаболизма, подобрява ставната подвижност и укрепва опорно-двигателния апарат.

Предлагаме на Вашето внимание и хранителната добавка от Natrol на съвършена цена MSM 1000 мг 90 капсули. МСМ е органично съединение, което съдържа сяра и е необходимо за развитието и поддържане функциите на съединителната и другите видове тъкани в организма. В природата това вещество се съдържа в много плодове, зърнени култури, зеленчуци, млякото, месото, морските продукти. в организма МСМ се намира в ноктите, кожата и меките тъкани. Но голяма част от МСМ се губи в хранителните продукти при приготвянето на храната.

Това е лесно-усвояемо биологично, активно съединение, което има широк спектър от целебни свойства. Извежда токсините от тялото, възстановява съединителната тъкан, хрущялите, костите, притежава мощни противовъзпалителни и обезболяващи ефекти. Облекчава и възстановяването на костно-мускулната структура при големи физически натоварвания на двигателната система.