Мохамед Салах: Ще дам всичко за Ливърпул

2
343
Добави коментар

Димитър Дулички
23.06.2017

Щастливият Мохамед Салах обеща да даде всичко от себе си за Ливърпул, след като завърши трансфера си при „червените“, подписвайки дългосрочен договор.

Египетският национал подпечата последните формалности по трансфера си от Рома, в четвъртък, който ще стане официален на първи юли, за да се присъедини към проекта на Юрген Клоп.

Малко след това Салах даде ексклузивно първо интервю, пред екипа на официалния сайт на Ливърпул, и разкри, че вече усеща признателността на феновете.

Новата единайсеторка разкри целите си за следващите сезони с Ливърпул и наблегна на това, че е решен да подобри играта си.

– Добре дошъл в клуба. Какво е чувството официално да си играч на Ливърпул?

– Много съм развълнуван да бъда тук. Много съм щастлив. Бях в Египет и дойдох преди два дни. Бях в Ливърпул и подписах (договор) преди един час. Вече съм тук и съм много щастлив от това. Искам да спечеля нещо с клуба. Всички знаят, че клубът е много голям. Трябва да направим нещо за феновете и да спечелим трофеи.

– Успя ли да изгледаш кадри с играта на Ливърпул от миналия сезон?

– Гледах повечето мачове. Те играха много добре. Надявам се, че през следващия сезон ще се представим още по-добре.

– До каква степен влиянието на мениджъра (Клоп) изигра роля в решението ти да дойдеш тук?

– Много съм развълнувам да започна сезона под неговото ръководство. Всички знаят, че той е прекрасен човек и добър мениджър. Много съм развълнуван да започна сезона.

– С кого си най-много развълнуван да играеш заедно в отбора?

– Те играха толкова добре през миналия сезон. Мане изигра фантастичен сезон, Коутиньо, Фирмино, Лалана – всички те. Не искам да изброя само един играч. Всички те имаха чудесен сезон миналата година.

– Чувстваш ли се удобно във всяка една от атакуващите позиции?

– Играя като дясно крило. През миналия сезон в Рома играхме с петима в защита и двама нападатели. Аз бях втори нападател – нещо като „номер 10“. Понякога играя вляво. Мога да играя навсякъде в атаката.

– Вече имаш опит в английския футбол. Ще ти бъде ли това от полза?

– Да. Вече съм бил тук и имам опит. Искам да играя тук – във Висшата лига. Радвам се, че се връщам и съм развълнуван.

– Завръщаш ли се тук като по-добър играч?

– 100% да! Подобрих всичко в играта си. Дори характерът ми е различен. Бях дете (в Челси). Бях 20 или 21-годишен. Сега съм 5 години по-възрастен и всичко е различно. Натрупах много опит в три клуба: Бях в Челси, след това във Фиорентина и Рома. Имам опит.

– Изигра само 19 мача за Челси. Имаш ли какво да им докажеш?

– Да, разбира се. Дори когато се представям добре в една част от играта ми, се опитвам да я подобрявам. Винаги мисля за малките детайли, защото трябва да продължавам да се подобрявам.

– Миналият сезон с Рома беше най-продуктивния в кариерата ти. Отбеляза 19 гола и направи много асистенции. Беше ли наистина най-добрия сезон в кариерата ти?

– Така мисля. Беше силен сезон. Нищо не се бе променило – предния сезон отбелязах 15 попадения. Със всяка година се подобрявам и ставам все по-добър. Ето защо Ливърпул е ново предизвикателство за мен и съм щастлив да имам такова предизвикателство. Няма да е лесно, но аз знам това. Развълнуван съм. Няма да е лесно, но съм готов.

– Какво означава за теб да бъдеш във футболен град като Ливърпул?

– Всички знаят, че Ливърпул е много голям клуб. Имаме фенове навсякъде по света. Можете да видите в Туитър и Фейсбук, че феновете са луди на тема Ливърпул. Радвам се за това, защото чувствам любовта на феновете. Чувствам любовта на местните фенове и това ме радва.

– Колко развълнуван си за проекта, който предстои?

– Развълнуван съм. Ливърпул не е печелил титлата отдавна. Имаме чудесен отбор и много добри играчи. Гледах мачове от миналия сезон и видях, че всички даваха всичко от себе си, за да спечелят трофей. Всеки може да забележи, че мениджърът дава всичко от себе си. Искам да видя как всички заедно даваме всичко от себе си, в името на спечелването на трофей – и за феновете, и за нас.

– Пристигаш преди началото на предсезонната подготовка. Важно ли е, че пристигаш преди тежката работа да е започнала?

– Много е важно. Искам да започна предсезонната подготовка с отбора, за да имам време да опозная всички, както като личности, така и като играчи. Пристигнах в точното време.

– Ще носиш фланелка с номер 11. Това важно ли е за теб?

– Първо искам да отбележа това, което Фирмино направи – трябва да му благодаря. Харесвам номер 11. С него играх в Рома, както и преди време в националния отбор. Харесвам този номер. Трябва да му благодаря (на Фирмино, който предостави досегашния си номер на Салах).

– Феновете на Ливърпул желаеха да се присъединиш към отбора от няколко години. Какво е посланието ти към тях, след като вече си част от този клуб?

– Това, което мога да каже е, че съм много развълнуван. Ще дам всичко за Ливърпул. Радвам се, че съм тук и наистина искам да спечеля трофей за този клуб.

източник: Официален сайт на Ливърпул