Адвокат Янко Янев – специалист в застрахователното право

1
339
Добави коментар
lyasko
lyasko

Адвокат Янко Янев е роден в гр. Хасково през 1974 г. Висше юридическо образование степен магистър получава от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в гр. Благоевград. Задължителният си стаж изкарва в гр. София, където в последствие се установява.

Професионалната си адвокатска практика  Янко Янев започва през 2001 г.  в известна адвокатска кантора. Там придобива необходимия практически опит и няколко години по-късно основава собствена кантора, отново в София. През годините печели все повече верни клиенти и след като бизнесът му се разраства, отваря допълнителни офиси във Велико Търново и Пловдив. Към момента в кантората на адвокат Янко Янев и нейните клонове са заети специалисти с дългогодишен опит в сферата на търговското, гражданското и застрахователното право, както и в областта на недвижимите имоти.

През последните години името на адвокат Янко Янев най-често се свързва със застрахователни казуси след претърпян пътен инцидент (ПТП). Професионалният и личен интерес на адв. Янев е продиктуван след претърпян пътен инцидент от самия него преди почти девет години. За това време в кантората му има приключени стотици казуси, свързани със застрахователното право. Най-често срещаните сред тях са:
– неизплащане на пълната сума по обезщетение от застраховка Каско;
– отказ от изплащане на обезщетение при Гражданска отговорност;
– застрахователят предявява претенции негов клиент, причинил ПТП, да плати обезщетение по Гражданска отговорност.

Общото и при трите казуса, както и при много сходни на тях е, че застрахователят се опитва да подведе обикновения човек. Понякога успява и много от претърпелите ПТП хора се съгласяват на по-малкото обезщетение, което им се предлага. Те не търсят правата си, защото цитирането на наредби и закони от застрахователя умело ги заблуждава. Действителността обаче показва, че застрахователните адвокати в не малко случаи успяват да издействат по-голямо обезщетение за своите клиенти – било те претърпели или предизвикали неволно ПТП.

Ако вие се съмнявате в правовите практики на вашето застрахователно дружество, не се колебайте да се свържете с юрист, който е вещ в областта. В кантората на адвокат Янко Янев ще намерите такъв.