Защо да изберем качествени обувки за прохождане?

2
1248
Добави коментар
valerr
valerr

Качествени обувки за прохождане е най-добрият избор, който може да направи всеки родител! Ще попитате, защо? На първо място качествената обувка ще ви даде гаранция, че детето ви ще ходи стабилно, ходилата му ще са осигурени срещу плъзгане и изкълчване, както и крака няма да се запарва, а ще диша. Избора на една сравнително малко по-скъпа, но много по-качествена обувка за прохождане е наложителен, ако искате детето да проходи стабилно, да няма дискомфорт по време на ходене, а да се чувства сякаш ходи с боси крачета.

Качествената обувка е изработена от качествени материали, които са сертифицирани по стандарт. Тя се продава с гаранция за качество и трайност. Затова и един от най-важните първи избори за един родител е избора на обувки за прохождане. Този избор трябва да е обмислен и винаги да се залага на утвърдените и добри марки. На Световния пазар, сред производителите на детски и бебешки обувки за прохождане, се различават имената на Pediped и Ricosta. Едната марка е Американска и има сертификат от Американската Педиатрична организация за качество, а другата е с безкомпромисно немско качество.

Качествени обувки за прохождане – причините да ги изберем

Има точно пет основни причини, поради които избора на обувки за прохождане е наложителен. Те са здравословно развитие на детското стъпало, комфорт и качество, стилово разнообразие и най-вече детето ви може да усети разликата, защото качествената обувка се доближава до чувството за ходене бос.

Здравословно развитие на детското стъпало – сериите за прохождащи деца Grip ‘n’ Go, както и Pepino са проектирани така, сякаш детето ходи босо. Повечето педиатри препоръчват прохождането да става на бос крак, но това естествено навън е невъзможно, заради редица съображения. Именно тук ролята на качествената обувка е много голяма – тя има гъвкава подметка, плътно прилепва до крака на детето и е изработена от висококачествена кожа или еко кожа. Така детето се движи свободно, крака му не се поти, а обувката се оформя по контурите на крачето му. Така стъпалото се развива здравословно, липсва стягане и деформация. Затова и Американската асоциация на педиатрите, както и Европейската препоръчват на родителите естетсвения избор за техните деца – Grip ‘n’ Go, както и Pepino.

Комфорт – когато избираме обувки за прохождане комфорта е сред най-важните неща, а качествените обувки са тези, които са комфортни. Те имат регулиращ цип, връзки или самозалепващи се ленти. Така дават свобода на пръстите на детето отпред, а отзад плътно обхващат крехкия глезен. Когато детето чувства осезаемо крачетата си, стъпва много по-уверено и съответно бързо прохожда само!

Качество – качествените обувки са гаранция за високо качество. Ако сте от скептиците, които смятат, че даването на малко повече пари е излишно, не е така. Качествените детски обувки за прохождане подлежат на непрекъснат контрол и имат сертификати издадени от специализирани институции. Освен това материалите, от които се правят са сертифицирани и качествени. Затова и трайността им е много по-голяма. Реално погледнато един чифт качествени обувки за прохождане ви е достатъчен, докато ако купите некачествени – те трая само месец, два и са некомфортни за детето.

Разнообразие на стилове – големите марки, като Pediped и Ricosta се стремят да задоволят максимално желанията на своите клиенти. Затова поддържат богата гама от стилове и видове обувки, така в сериите им обувки има за всекиго по нещо, разбира се и за всеки сезон.

Децата усещат разликата – ако сте в магазина с вашето дете и направите експеримент, то да обуе качествени обувки за прохождане и след това по-евтини и некачествени – колкото и да е малко детето усеща разликата. С качествените ще ходи, сякаш е босо и усеща земята под краката си, докато другите обувки ще му стискат, ще са му големи или пък ще изкривяват крачетата му. Това е видимо и с просто око.

Качествените обувки за прохождане, са си качествени обувки за прохождане – затова не правете компромис, а заложете на добрите марки! С някой неща не бива да се прави компромис и едно от тях е именно обувките за прохождане.