Откровенията на принц Хари

1
355
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

По-малкият син на Чарлз и Даяна не иска да е в кралския двор, но е готов да изпълни дълга си

Роден на 15 септември 1984 г., по-малкият брат на британския престолонаследник Уилям продължава да скандализира кралското семейство, дори когато наближава Христовата възраст.

През юни, в течение на седмица, излязоха две негови откровени интервюта, в американското сп. „Нюзуик“ и в неделното издание на таблоида „Дейли мейл“. Клюката разправя, че след това Нейно величество баба му го помолила „да престане да разголва душата си“.

Какво разкри Хари за битието си на принц в една от най-влиятелните световни монархии?

Навремето той изгубил всички илюзии за себе си като част от кралското семейство – дотам, че му се приискало дори да се махне оттам. Обмислял дори да се откаже от титлата си, но накрая решил да остане – и да потърси своя собствена роля.

Принцът споделя пред „Мейл он сънди“, че 10-годишната му военната служба, която го изпрати на два пъти и в Афганистан, се оказала „най-доброто бягство“ – и тогава наистина имал чувството, че постига нещо. „Бях сред различни хора с различен произход и почувствах, че съм част от един отбор“, казва той.

Петият в линията за унаследяване на трона е категоричен, че в двора не искат да са просто шепа знаменитости, а искат да използват своята роля за добри каузи. 

След като се уволнява, той се ангажира с благотворителна дейност, в подкрепа на ветерани и организации за психично здраве. Това е пътят, който ми показа майка ми, казва Хари и добавя: „Харесва ми да се занимавам с всякаква благотворителност и да съм сред хората.“

През пролетта на 2012-а той замести баба си Елизабет Втора на обиколка в държавите от Карибския басейн и Латинска Америка по повод нейния диамантен юбилей – 60 години на трона.

Вече повече от десетилетие фондацията му „Сентебале“, за която набира средства с участие в благотворителни мачове по поло, подкрепя деца и младежи в неравностойно положение и с ХИВ в африканските държави Лесото и Ботсуана.

Принц Хари ликува, след като е вкарал гол в благотворителния турнир по поло в Сингапур Sentebale Royal Salute Polo Cup, 5 юни 2017 г., снимка: Chris Jackson / Getty Images за Royal Salute

Интервюто му пред сп. „Нюзуик“ също предизвика множество коментари заради заявеното, че никой в кралското семейство не желае да сяда на трона. Не го правим за себе си, а за общото благо на народа, уточнява принцът и е категоричен, че когато му дойде времето, всеки ще изпълни задълженията си.

Искаме да сме сигурни, че монархията ще остане и бихме отстоявали ценностите й, казва той, но уточнява, че системата не може да остане такава, каквато е била при кралицата. Ще има промени – и натиск, за да бъдат осъществени както трябва, предупреждава малкият брат на престолонаследника Уилям.

Нещата се движат с много висока скорост, най-вече заради социалните медии, затова се ангажираме да модернизираме монархията, заключава принц Хари.

Видео: Уилям, Кейт и Хари в откровен разговор за живота

Това лято се навършват 20 години от гибелта на лейди Даяна при автомобилна катастрофа в Париж. Навремето, на погребението, което се предава от телевизиите по цял свят, най-близките роднини на Принцесата на народа вървят след ковчега й.

Никое дете не бива да бъде подлагано на нещо подобно, признава той днес. Останал без майка броени дни преди да навърши 13, Хари отдавна е изложен на агресията на папараците, с които е влизал и във физически сблъсък.

Още като тийнейджър огромни снимки от купоните му из лондонските клубове се появяваха по първите страница на таблоидите – дегизиран като нацист, пушещ марихуана или опипващ гърдите на девойка, – заради което бе провъзгласен за „Мръсния Хари“.

Другият му прякор е Малкия принц, но заради откровенията пред медиите „Дейли мейл“ вече са му дали нов прякор – „Неохотния принц“.

Първоначално лейтенант, а после и капитан от британските ВВС, с възмъжаването си той започна да се нарежда сред най-добре облечените личности със синя кръв в света.

През август 2012 г. в клюкарски американски медии като TMZ се появиха негови голи снимки – любителски кадри от игра на стрипбилярд по време на почивката му в Лас Вегас. От двореца потвърдиха самоличността му и взеха мерки да предотвратят препечатването им на Острова. В. „Сън“ обаче публикува фотосите с обяснението, че се бори за свободата на печата.

Колкото до заявката, че си търси жена, тя вече е намерена – след бившите му приятелки Челси Дейви и Кресида Бонас, неговата нова половинка (и потенциална съпруга) е актрисата от сериала „Костюмари“ Меган Маркъл.

Заради папараците двамата обичали да си седят вкъщи като истински домошари. Винаги се намира кой да се загледа в тях или да се опита да ги снима, затова предпочитат да не излизат, а си готвят, гледат филми, такива работи, коментира близък до звездната двойка.