Адвокат Янко Янев се противопоставя на застрахователите

2
425
Добави коментар
MmmGerovv
MmmGerovv

Страхът от застрахователни компании в България никак не е малък, а можем да допуснем, че има и своето основание. За щастие има хора като адвокат Янко Янев, които се противопоставят на порочните практики и защитават правата и интересите на обикновените граждани и потърпевши.

В действителност тази недоверчивост към застрахователните дружества у нас е свързана както от части с българския манталитет и вярването, че „всички са маскари“, така и с асоциацията, която правим за застрахователите и благодарение на която ги обвързваме с банките. Това разбира се, не означава, че и банките и застрахователите са мошенически институции, но като всяка финансова такава, изплащането на средства става значително по-трудно, а ако може въобще да не се налага – най-добре.

При ниско информираното общество като българското дружествата често се възползват от този факт и „играят“ на ръба на закона, като се стараят да платят възможно най-малко пари. Ето защо е много важно да се наемат услугите на адвокати като Янко Янев, които са запознати със закона и могат да защитят правата ви.

Всъщност това не е практика само на българските застрахователни компании и финансови институции. Абсолютно по целия свят компаниите, опериращи с големи потоци от пари, се стараят да ограничат разходите си и загубите си до минимум. С тази разлика, че на запад хората имат културата да се възползват от услугите на компетентните професионалисти. Там всички са наясно, че не могат да познават всеки един закон в детайли и не се и опитват да разрешават подобен тип казуси сами.

В България застрахователните дружества използват различни тактики, за да намалят средствата, които трябва да изплатят при настъпването на застрахователно събитие. Тези практики са съобразени със закона, но той е интерпретиран по изгоден за тях начин.

Ето защо, услугите на адвокати като Янко Янев са особено полезни в разрешаването на подобен тип казуси в наш интерес.

Самият Янко Янев е роден през 1974-а година в град Хасково. Завършва висшето си образование със степен магистър по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Задължителният си едногодишен стаж полага в град София и също там започва адвокатската си практика в кантората на Лега Интерконсулт през 2001-а година. Няколко години по-късно отваря собствена кантора отново в столицата, а след като се разраства, разкрива офиси в Пловдив и Велико Търново. Със застрахователни казуси започва да се занимава усилено след претърпян от него самия пътен инцидент през 2008-а година, след който едва не остава парализиран. Оттогава насам той и екипът му от висококвалифицирани професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти, са приключили успешно стотици случаи.

Google+ Comments