Концентриран Лактофол течен тор за балконски цветя и цъфтящи растения в саксии

3
396
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка:  250 мл.  
Продължителост на действие: Действа около 2 седмици с едно торене.
Приложение и дозировка: Една капачка от тора се разтваря в 1,5 литра вода. Една опаковка от 250 мл е достатъчна за 16,6 литра вода за поливане.
Съдържание: Общ Азот (N) 4 %; Фосфорен пентаоксид (P2О5) 6,5%; Калиев оксид (K2О) 7 %; Бор 0,2%

Тор за цъфтящи балконски цветя и декоративни растения на фирма Лактофол е подходящ за наторяване на всички видове цветя, които се отглеждат в саксийни условия. Има универсално приложение и е подходящ дори за листнодекоративни цветя, които се отглеждат в саксии. Този качествен тор е вече част от богатия каталог на нашия онлайн магазин Semenata.Shop.

Торовете за цъфтящи балконски цветя се използват за торене на декоративни растения като петуния, африканска теменужка, виола, мушкато, сакъзче, годеция, маргарита, парички, каскадни цветя, дори и на листнодекоративни растения.

Използват се, както за подхранване на балконските растения навън, така и за саксийни или за отглеждани в парници и оранжерии цветя в контейнери.

Торовете за балконски цветя на Лактофол са идеални за наторяване на всички видове цъфтящи растения дори и луковичните като кокичето, минзухара, зюмбюла, мускарите, лалетата, амарилис, отглеждани в сандъчета на открито или на закрито.

Тези течни торове стимулират цъфтежа на цветята, спомагат за увеличаването на тяхната трайност и правят цветовете наситени и ярки.

Удобната течна форма, на този концентриран тор позволява лесното торене на балконските растения чрез поливане. За целта е необходимо да разтворите една капачка от тора (15 мл) в един литър и половина вода. С така приготвения разтвор можете да полеете около две – три сандъчета.

Осигурявате само с едно наторяване,  действие от около 14 дена, като през това време подхранените растения получават необходимото количество хранителни съставки.

Наторяването със специализираните торове за балконски растения, ще подейства благотворно на растежа и цъфтежа на растителните видове. Те ще развият и по-здрави корени и лъскава листна маса.

Особено полезен за внасяне при цветя, които не понасят добре присаждане и не може често да се сменя почвата на съдовете, които обитават.

С течния тор за балконски цветя и растения може да подхранвате своите декоративни растения от месец април до месец септември на открито. Целогодишно подхранвайте тези видове, които имате възможност през студеното време да ги внесете у дома в топла стая или отопляема зимна градина.

Особено важно е да се знае, че с торовете се третира в температурния диапазон от 12 градуса по Целзий до 25 градуса по Целзий при меко време (през летния сезон рано сутрин или по-късно вечер), а на закрито целогодишно.

С този тор за балконски цветя на Лактофол се работи лесно, съхранението му също е удобно, тъй като се предлага концентриран, лесно се разтваря и бързо се приема от подхранваните с него растения.

С течните торове за цъфтящи растения отглеждани на балкона или в саксии на Лактофол могат да се наторяват ефикасно фукция, бегония, хортензия, петуния, тагетес, невен, импатиенс, циганче, циклама и други саксийни видове.

Специалистите от екипа на нашия онлайн магазин Semenata.Shop съветват при поливане на балконските цветя и цъфтящите видове да спазвате указаната от производителя Лактофол норма за торене, за най-добри резултати.