Семена на ранен сорт домати Амати за оранжерия и открито

3
506
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 20 бр. семена сортови на домати Амати, 500 бр. семена и 1000 бр. семена
Норма за сеитба: По 1 семе в 1 саксия за разсади. Обикновено в декар се събират около 3000 растения
Реколта: – 
Период на сеитба: В периода 15 януари – 25 февруари.
Период на разсаждане: В периода 25 март – 20 април готовият разсад може да се изнесае на открито.
Схема на отглеждане: Отглеждат се на колове в редове, на разстояние 80-120 сантиметра от ред до ред и на 40-50 сантиметра от растение до растение.
Вегетация: До 110 дни.
Характеристики на плода: Средно голям червен плод (тегло около 180 – 220 гр.), кръгла форма, гладки, много вкусни. Перфектни за прясна консумация. Запазват се сравнително дълго след откъсване и са подходящи за транспортиране.

Сортовите семена на ранен сорт домати Амати за оранжерия са част от богатия каталог на Semenata.Shop и са винаги на разположение на нашите настоящи и бъдещи клиенти. Този хибриден холандски сорт домати е ранен, а кълняемостта му е много висока и достига до 95 на сто от посевите. Цени се високо при отглеждане в оранжерии и на открито.

Специалистите от екипа на градински център Semenata.Shop дават големи референции на ранния домат Амати, който се отличава с висока устойчивост на вредители и болести. Той е неподатлив на заболявания като тютюнево-мозаечните вируси, вертицилумия, нематодите, фузариума или листните плесени, от които масово страдат повечето от останалите сортове домати у нас.

Именно заради силната си устойчивост на вредители и заболявания, ранните домати Амати масово се използват от земеделците в страната, от производителите в консервната промишленост, от вносители и износители на земеделска продукция, от търговците и дистрибуторите в цялата страна.

Този сорт качествени домати за ранно производство дават средно големи плодове, чийто грамаж варира в рамките от 180 до 220 грама.

Доматите от сорта Амати притежават богати вкусови качества и натрапчив свеж аромат. Плодовете им са с правилна кръгла форма и са яркочервени.

Холандският ранен домат у нас се използва за консумация както в прясно сурово състояние във вид на салати, украси и гарнитури, така и за супи и за консервиране във вид на лютеници, доматен сок или пюре, различни видове кетчупи, в консервната промишленост – белен или небелен, цял или на сок.

Голямо предимство на доматите от сорта ранен Амати е, че те могат да бъдат отглеждани и на открити пространства навън, и на закрито в парник или в оранжерия от полиетиленово фолио. Друг плюс на този вкусен зеленчук е, че плодоносенето му продължава дълго, тъй като растенията са високорастящи и дават висок добив при правилното им отглеждане.

Опитът на екипа на градинарски магазин Semenata.Shop сочи, че доматът е идеaлен за така нареченото колово отглеждане в редове. При това той се засажда като от ред до ред се спазва разстояние от 80 до 120 сантиметра, а от растение до растение в реда – от 40 до 50 сантиметра, за да се осигури оптимална среда за развитие на растението.

Периодът му на вегетация е около 110 дни. Семената се сеят като се поставя по едно семе в една саксия за разсад. Периодът за сеитбата на този сорт ранен домат е от 15 януари до 25 февруари, а разсадът се разсажда от 25 март до 25 април, за да имате възможно най-добри резултати, когато прибирате рекoлтата.

Основно предимство на ранния сорт домати Амати е, че растенията, които образува са с отворен хабитус. Това Ви позволява да имате по-дълъг перид на реколтиране и съответно по-висок добив.