Семена на български ранни сортове домати Рила F1

3
632
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 150 бр. семена на ранни сортове домати Рила F1 български), 5 гр. (около 1500 бр.), 10 гр. (около 3000 бр.)
Норма за сеитба: От 15 до 20 грама семе за един декар.
Реколта: От ранните български домати Рила F1 може да очаквате около 10 – 12 тона плод от един дка.
Период на сеитба: През март и април.
Период на разсаждане: През май и юни.
Схема на отглеждане: 80/40 см колово в оранжерия или на открито.
Вегетация: 60-80 дни.
Характеристики на плода: Доматите Рила F1 са средно едри (180 – 200 гр.), кръгли, твърди с приятен червен цвят. Плодовете са много вкусни и с лек приятен аромат. Перфектни за прясна консумация и транспортиране.

Сортът ранни домати „Рила” F1, който е българска разработка, е част от богатия каталог на градинарски онлайн магазин Semenata.Shop и може да бъде доставен до всяка точка на България.

 „Рила” F1 е хибриден сорт домати, зрее средно рано и има средно едри плодове, с идеална кръгла форма, които достигат грамаж от около 200 грама.

Разработката се характеризира с висок добив от твърди и трайни домати. Плодовете на ранния български сорт домат притежават изключително силна устойчивост на редица вредители и заболявания, от които страдат повечето от останалите сортове. 
Сорта устоява на тютюневите мозайки, вертицилиумът, нематодът или фузариумът.

Тъй като доматите от сорта  Рила F1 израстват безпрепятствено на височина, те дават високи добиви от качествени и вкусни плодове.
Този сорт ранни чисто български домати се отглеждат еднакво добре както на открити пространства навън, така и на закрито в оранжерия или в парник, сочи богатият опит на специалистите от Онлайн магазин Semenata.Shop.

Тези доматки се отглеждат едностъблено, като между редовете им трябва да има дистанция от 80 до 100 сантиметра, а между отделните растения в реда дистанцията е препоръчително да бъде от 40 до 50 сантиметра.

Покълването на семето от българските ранни домати отнема около две седмици в температурните граници от 18 до 20 градуса по Целзий. Вегетацията на сорта „Рила” F1 продължава едва от 60 до 80 дни. При засяването на сортовите семена пък са нужни от 15 до 20 грама семена на един декар.

Доматите от този сорт дават неизменно високи добиви, ако са гледани правилно, като от един декар могат да се добият от 10 до 12 тона плод. 
Доматът ранен  „Рила” F1 се отличава с високи вкусови качества и наситен доматен аромат, а на тегло достига до около 200 грама. Те са с ярък червен цвят, идеално кръгли, гладки и твърди, непукливи. Много са трайни при съхранение и са удобни за транспортиране.

Този качествен сорт нашенски домати се използва широко за консумация в прясно свежо състояние във вид на салати, гарнитури или украса на различни ястия. Той се използва и за направата на консерви с белени и небелени домати, с цели или нарязани домати, доматени сокове и доматени пюрета, лютеници, кетчуп.
От  Semenata.Shop Ви съветваме да спазвате инструкциите на производителя, за да имате високи добиви от този вкусен домат, който  присъства на трапезата у дома и в заведенията.