Професионални семена на холандски сортове домати Оптима F1 – супер вкусен

3
654
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 20 бр., 500 бр., 1000 бр.
Норма за сеитба: По 1 семе от холандските сортве домати Оптима се поставя в 1 саксия за разсад.
Реколта:-
Период на сеитба: От 15 януари до 25 февруари.
Период на разсаждане: През ранна пролет – 25-ти март до 20-ти април.
Схема на отглеждане: 80 – 120 см м/у редовете и около 40 – 50 см м/у растенията. За по-добро проветрение на плода може да оставите м/у растенията в ред 50 – 70 см. Отглеждат се колово в оранжерии или на открито.
Вегетация: От 120 до 130 дни.
Характеристики на плода: Холандският сорт домати Оптима F1 образува кръгъл, ярко червен плод с размер около 200-250 грама (не рядко до 300 гр). Страхотни вкусови качества, поради тази причина се цени високо за прясна консумация.

Екипът на магазин Semenata.Shop предлага от богатия си каталог на вниманието на своите многобройни настоящи и бъдещи клиенти семена на холандски сортове домати Оптима F1.

Този сорт е известен със своите страхотни вкусови качества и е сред най-търсените салатни червени домати на пазар.
Холандският домат е от средноранните сортове, израства бързо и богато във височина. Подходящ е за гледане навън в градината, двора или на друга земеделска земя.

Голям плюс на едрите холандски домати от сорта Оптима F1 e, че при подходящи грижи за тях, те дават много високи добиви и имат висока устойчивост към повечето вредители и заболявания, от които страдат другите сортове.

Холандските Оптима F1 имат голяма устойчивост спрямо болестите, каквито са например вертицилиума, нематодите, мозаечите вируси или фузариума. 

Опитът на специалистите от екипа на градински магазин Semenata.Shop сочи, че този едър сорт домати достига тегло от 200 до 250 грама, а в не малко случаи получавате и по-едри плодове (около 300 гр.). Те са ярко наситено червени, правилни и кръгли, а не на последно място невероятно вкусни и ароматни.

Сортът домат Оптима F1, селектиран от холандските земеделски и растениевъдни специалисти, е ориентиран предимно за консумиране в суров свеж вид. Поднася се обикновено под формата на салати, гарнитури и украси за различни ястия и е чест гост на трапезата у дома или в ресторантските менюта из цялата страна. Една от популярните салати, в които се използват холандските доматки, са в комбинация със сирене моцарела и босилек или с популярните сосове песто.

Когато подготвяте разсада си в саксийки или таблички за разсад, във всеки съд се слага по едно от сортовите семена на домата, като предпочитаната дълбочина за засяването им е от 1 до 1,5 сантиметра в почвата. Те имат бърза кълняемост при оптимални условия в температурните граници между 22 и 25 градуса.

За най-добри резултати в бъдещото им развитие, холандските едри домати се засяват от 15 януари до 25 февруари.

Вегетационният им период продължава между 120 и 130 дни от времето на засяването на холандските семенца.

Специалистите от екипа на Семената.Шоп препоръчват на потребителите да разсаждат растенията от този сорт домати по-разредено, като предпочитаната дистанция е от 80 до 120 сантиметра от ред до ред, а от растение до растение разстоянието би било добре да бъде от порядъка на 40 до 50 сантиметра, а дори и до 70 см (ако имате достатъчно място).

По този начин проветряването на растенията ще бъде по-качествено, те ще растат по-добре, а добивът от вкусни холандски домати ще ви бъде гарантиран.
Оптима F1 са доматки са с невероятен вкус, трайни, лесни за транспорт, съхранение и гледане. Поради тази причина в страната ни те са сред най-предпочитаните сортове от зеленчукопроизводители, търговци на едро и дребно и ресторантьори.