Семена на директни сортове домати БГ Фантазия – едър и вкусен

3
391
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (140 – 150 бр. семена на директни сортове домати БГ Фантазия има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за 1 декар.
Реколта: От 10 до 12 тона при добра агротехника и полини условия.
Период на сеитба: Февруари и март.
Период на разсаждане: Април и май.
Схема на отглеждане: Колово редово. 80-90/35-40 см.
Вегетация: 115 – 120 дни.
Характеристики на плода: Директните домати БГ Фантазия образуват много големи плодове до 400-500 грама. Оцветени са в наситено червен цвят с приятен атрактивен гланц. Люспата им е нежна и сякаш се топи в устата. Много вкусен и умерено сочен сорт.

Екипът на нашия градински магазин Semenata.Shop има удоволствието да представи на всички свои многобройни настоящи и бъдещи клиенти семена на  директни сортове домати БГ Фантазия.

Както го подсказва и самото им име, този тип едри домати червени са специално селектирани в България и са сред най-често търсените директни сортове от страна на зеленчукопроизводителите.

Директният домат БГ Фантазия се консумира предимно в прясно и свежо състояние във вид на разнообразни салати, като успешно се комбинират със сирене, маслини, краставица, пиперка, лук, магданоз, босилек, тиквичка или патладжани в най-различни и разнообразни вкусни комбинации.

Българската домакиня отдавна е открила вкусовите качества на доматите от сорта БГ Фантазия и широко ги използва. Сорта се цени за приготвяне на доматени супи /топли или студени/, постни или месни гювечи, пълнен домат, яхния с домати, доматени сокове и доматени пюрета, лютеница или кетчуп, разнообразни доматени сосове за заливане на различни храни, най-вече от италианската кухня.

Опитът на специалистите от Semenata.Shop показва, че семената на сорта директен БГ Фантазия е най-добре да се използват при средноранното им отглеждане на колове – както навън на открити площи, така и на закрито в парници и в оранжерии.

На закрито се сее в периода от края на месец февруари до началните дни на месец март, а се разсажда през месец април и през месец май. Вегетационният период продължава от 115 до 120 дни.

Добре е от ред до ред да се оставя 90 сантиметра разстояние, а от едно растение до друго 35-40 сантиметра. Така се гарантира по-доброто проветрение и подхранване на доматените Ви насаждения, подпомага се оптималното им развитие и неизменно богатите добиви от вкусни нашенски домати.

За да засеете 1 декар земеделска площ, са ви нужни само от 25 до 30 грама семена за един декар. Добивът от своя страна достига от 10 до 12 тона при правилни грижи за доматените насажнения.

Тези директни домати Фантазия БГ дават обилно добиви от началото на месец юни до края на месец октомври. Доматите са големи, със страхотен вкус и мирис, достигат грамажи от 400 до 500 грама средно. Плодът на този директен сорт е месест и плътен, почти без семенца, с фини люспи, умерено твърд,  с приятен гланц, сочат данните на екипа на магазин Semenata.Shop .

Сортът е чест гост не само на трапезата у дома и в ресторантските менюта, но и в търговската мрежа, по пазарските сергии и в множеството консервни комбинати и фабрики из цялата страна.

Забележка: Директни сортове домати са нехибридни такива, от които може да запазвате семена всяка година, без това да промени техните специфични характеристики.