Семена на домати Червен градински Гигант – автентичният вкус на българското

2
304
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (около 70 – 80 бр. семена на домати червен градински Гигант има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Януари и февруари в оранжерии и февруари и март навън.
Период на разсаждане: Март и април в оранжерия и от 15 април до 15 май навън.
Схема на отглеждане: Червеният градински гигант се отглежда колово на редове. Схемата за едноредово производство е 80/40 см, а при двуредово отглеждане 80/55/40 см.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Българските домати червен гигант градински образуват мноо голям плод около 400-800 грама средно тегло. Не рядко достигат и внушителни размеери до 1 – 1,5 кг. Имат цвят наситено червен, вътрешността на домата е месеста и много плътна, а по форма е объл, леко сплеснат и умерено оребрен. Доматите са много сладки и със специфичен автентичен български вкус на градинските домати гиганти.

В богатия каталог на Онлайн магазин Semenata.Shop с удоволствие добавихме семена на домати от сорт Червен градински.

Този сорт български домати имат направо гигантски размери и нерядко достигат рекордни грамажи от по 1,5 килограма, макар в повечето случаи те да са в рамките на 400 до 800 грама всеки.

Тези огромни червени нашенски домати растат безпрепятствено във височина, а стеблото им е мощно и способно да понесе тежестта на едрите плодове и на богатия добив, който традиционно дава сорта при правилното му отглеждане, поливане и наторяване.

Доматите от типа Червен гигант градински са ярко червени и имат обли, леко сплеснати форми. Притежават страхотен вкус и приятен доматен аромат. Месото им е сочно, месесто и плътно, самите домати имат средна твърдост и са средно трайни след обирането им.

Градинските домати червени у нас широко се употребяват за направата на различни видове летни салати, както и в готвенето на различни летни постни и месни манджи. Освен това от тези доматки се получават чудесни лютеници, кетчупи, доматени сокове и доматени пюрета, различни доматени консерви или сосове за заливането на разнообразни ястия.

Този градински домат с огромни размери се среща в градините, дворовете и стопанствата из цялата страна, включително и в оранжерии и парници, сочат данните на специалистите от екипа на център за градината Semenata.Shop.

Доматите от типа Червен гигант градински се използват за ранното, средното, късното и безразсадно отглеждане на доматени насаждения у нас. Те избуяват и дават високи добиви при добра поддръжка и на открити земеделски площи, и на закрито в парник или оранжерия.

За засяването на 1 декар производствена площ са ви достатъчни само от 20 до 25 грама за 1 декар.

В оранжериите е препоръчително засяването да се прави в периода през месец януари и месец февруари, а когато се сее навън, това става от 15 април до към 15 май.

Разсаждането се извършва в оранжерия през месец март и месец април, а на открити земеделски площи – от 15 април до 15 май, препоръчват опитните зеленчукопроизводители в страната ни.

Ако решите да отглеждате доматите от типа Червен градински едноредово, това се прави като между всеки ред се оставят по 80 сантиметра разстояние, а между отделните растения в редовете разстоянията трябва да бъдат по 40 сантиметра. При двуредовото им гледане разстоянието от първия до втория ред е 55 сантиметра, между следващата двойка редове е 80 сантиметра, а от растение до растение вътре във всеки ред са също 40 сантиметра, съветват производителите на сорта.