Бърза и лесна шахматна торта

10
534
Добави коментар
barboleta.atelie
barboleta.atelie

Повечето бързи десерти, или поне тези, които се базират на готови продукти, не позволяват проявата на артистична индивидуалност при приготвянето им. Тортата, представена в следващите редове, обаче е доказателство как с малко находчивост може да се постигне впечатляващ ефект. Тази идея може да бъде реализирана за минути с готови блатове и сметана или шоколад, както и приготвена изцяло от домашно направени съставки.

Необходими продукти: Готови кръгли блатове – бял и шоколадов (разрежете наполовина по височина или използвайте 4-ри по-тънки); сметанов, маслен или шоколадов крем.

Начин на приготвяне: Задължително условие за успешното изпълнение на тази торта е използваните разноцветни блатове да са с еднакви размери, както диаметърът, така и височина. Изрязвате с помощта на форма или подходящи съдове (чаша, купа или други подобни) пръстени с равна широчина от всички блатове, по показания на снимките начин. Подреждате ги отново, но този път редувайки тъмен със светъл пръстен. Когато всички парчета са вложени, избирате един от блатовете за основа и го намазвате с крем. Ако желаете, можете внимателно да сиропирате преди това. Върху него поставяте следващия, който трябва да е противоположен като цветово съчетание. Повтаряте действията до последния, след което украсявате и оставяте в хладилника да стегне преди да изненадате семейството и приятелите.