Семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1 – без целулоза, отличен вкус

4
375
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1
Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар.
Реколта: 10-12 тона от декар.
Период на сеитба: На закрито през януари и февруари, навън през февруари и март.
Период на разсаждане: На закрито през март и април, навън от 15 април до 15 май.
Схема на отглеждане: Редово и колово производство. Едноредово 80/40 см, а двуредово 80/55/40 см.
Вегетация: – 
Характеристики на плода: Кръгли, леко плоски, средно големи, гладки със слабо оребряване около дръжчената ямичка, непукливи. Тегло на доматите около 250 – 300 гр. много твърди и устойчиви след бране. Доматите Български трапезен F1 са много вкусни и не съдържат целулоза в месестата част. Перфектен търговски вид!

Екипът на градински магазин Semenata.Shop включи в богатия си каталог семена на супер устойчиви сортове домати Български трапезен F1.

Български трапезен F1 е носител на отличия за иновационни методи за селектиране и е широко популярен сред зеленчукопроизводителите не само в страната ни, но и в чужбина.

Иновативният устойчив български сорт домати дава изключително високи добиви при правилното му отглеждане, като при това прави силни корени и мощни стебла, които му позволяват да носи обилния плод. Лесно приспособим е към температурните разлики, с които се характеризира климата у нас и е силно устойчив на застудяване или горещини, така че с лекота може да се отглежда навсякъде в страната ни.

Устойчивите сортове домати Български трапезен F1 са едри и при оптимални условия на развитие достигат грамажи от порядъка на 250 до 300 грама. Имат ярко червена окраска, страхотен вкус, месеста и плътна консистенция без целулозни примеси, наситен доматен аромат. Основно предимство на устойчивият сорт домати е, че е твърд и непуклив, което го прави удобен за съхранение и транспорт, както и за целите на търговската мрежа.

Сред множеството големи плюсове на този тип домати е, че са силно устойчиви на редица болести, характерни за повечето от останалите доматени сортове в страната ни. Български Трапезен F1 е устойчив на вертицилум, фузариум и тютюнева мозайка, също така е високо толерантен на септория, антракноза и алтернария.

Сортът вирее еднакво добре при правилни грижи както на закрито в оранжерия или в парник, така и навън на открити земеделски площи, защото е силно адаптивен и жизнен, показват изследванията на производителя.

Сортът се цени и използва еднакво успешно за ранното и за средноранното производство в българското зеленчукопроизводство.

На закрито семената на устойчивият домат Български трапезен F1 се сеят през януари и февруари, а навън през февруари и март.

Разсаждането на закрито се извършва през март и април, а навън от 15-тия ден на месец април до 15-тия ден на месец май.

При едноредовото гледане от ред до ред се оставят 80 сантиметра разстояние, а между отделните растения в реда 40 сантиметра. Ако използвате двуредовия метод, между първите два реда се оставят 55 сантиметра, между следващите два реда – 80 сантиметра, а между отделните растения в реда 40 сантиметра, сочат препоръките на производителя Флориян ООД.

За да засеете 1 декар площ са Ви нужни от 20 до 25 грама семена на устойчиви сортове домати Български трапезен F1.

Добивите на доматите от сорта са впечатляващи и достигат до 10-12 тона от декар при правилно третиране на доматените насаждения през цялото им развитие.

Доматите са идеални да се ядат в прясно състояние като салата, гарнитура или украса към ястия, както и за готвене и за приготвяне на консервирани домати. Сорта се цени особено за износ от търговците на едро със зеленчуци.