Семена на домати Розабелла с форма на розово сърце и неустоим вкус

3
358
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр (около 150 бр. семена); 5 гр (около 1500 бр. семена).
Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар.
Реколта: Около 8 до 10 тона на декар.
Период на сеитба: Март и Април.
Период на разсаждане: Май и Юни.
Схема на отглеждане: Колово, Разсадно, Едностъблено, Средно ранно производство на открито.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Плод във форма на розово сърце, достига едрина 200 – 250 гр.

Нашият онлайн магазин Semenata.Shop може да се похвали с добавянето на още един неустоимо вкусен сорт семена на български розови домати Розабелла към богатия каталог от зеленчукови семена. Розабелла са домати с форма на розово сърце. Както подсказва името, доматите, които се образуват, са с наситено малиново-розов цвят. Интересното при тях е, че имат фина кожица и са много сладки. 

Друго характерно за Розабелла освен изключително нежната кожичка е наситеният доматен вкус и аромат. Средни по размер, те достигат едрина от около 200 до 250 грама.

И този сорт розови доматки обичат слънцето и топлината. Затова изберете подобно място, ако сте решили да отглеждате прекрасния фин и разтапящ вкусовите сетива български розов домат.

Семена на домати Розабелла засейте за средно ранно отглеждане. Хубаво е предварително да си направите разсад. Можете да направите това като засеете семената на българските розови домати в удобни за целта съдове. Например саксийки за цветя или различни сандъчета, които са ви под ръка и сте ги определили за място на бъдещите растения.

Предимството, на прекрасните по форма домати като розово сърце и вкус – Розабелла, е високата им устойчивост. Тя се изразява поне в два аспекта. Единият е, че не се разболяват от много от болестите, характерни за доматените насаждения. А другият е, че са съхраняеми в по-дълъг период от време.

Знаете ли, че имате нужда само от тридесет до четиридесет грама семена на български розови домати сорт Розабелла (Rozabella – „Красива роза“, буквално в превод от италиански език) за засяване на декар място. Сравнително малко количество, за доста стабилна производствена площ.

Няма да съжалявате, избирайки точно такъв сорт домати с форма на розово сърце, най-вече защото обирането на сладките български розови плодове е в по-дълъг период, от началото на лятото до началото на есента.

Екипът на сайта  Semenata.Shop ще ви даде някои препоръчителни насоки в начина, по който да се справите със сеитбата и изискванията за получаване на невероятните доматени сърца.

На първо време бихте могли да заложите семенцата на розовите домати Розабелла през последните зимни месеци (февруари) и първите пролетни месеци (март) на топло в оранжерия. През месеците май-юни вече ще успеете спокойно да ги изнесете на обработеното за целта място.

Тези месеци за изкарване на разсада от българските розови домати Розабелла са избрани умишлено, тъй като времето вече се е стоплило и няма опасност от падащи слани, които да попарят разсадите.

Може би едно от нещата, важни при отглеждането на доматите с форма на розово сърце Розабелла е да ги оставите на едно стъблено образувание, на което пък се оставят няколко съцветия. Ориентировъчно към осем до девет. Останалите се премахват, така доматите ще могат да достигнат големината, която им е определена от природата.

Говорейки за вкусния плод на този уникален български сорт розов домат, ще споменем и не маловажната информация за изключителната продуктивност на Розабелла. Тоновете, които трябва да очаквате са в стойности от осем до десет тона от декар. Заедно с апетитните качества на такъв вид домат, имате основателна причина да поръчате от каталога на Semenata.Shop семена на българските розови домати Розабелла, които са специална селекция с форма на розово сърце.

Опитайте един наистина много вкусен и високопродуктивен сорт като засеете семена на български директен домат Розабелла.