Семена на детерминантни сортове розови Домати Торбей F1 (Торбай F1, Torbay F1)

3
1045
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1000 бр. семена професионални на детерминантни сортове розови домати Торбей F1 (Торбай F1).
Норма за сеитба: Около 2000 – 3000 бр. растения в декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Засейте семената на детерминантните домати розови Торбей F1 (Torbay F1) в периода 15 януари – 25 февруари.
Период на разсаждане: Разсада е готов за около 60 дни. На открито изнесете от 25 март до 25 април.
Схема на отглеждане: За този професионален сорт домати розови и детерминантни се репоръчва безколово едноредово отглеждане при схема 80-120/40-50 см.
Вегетация: 75 дни.
Характеристики на плода: Детерминантният розов домат Торбей F1 образува средно едри плодове (150 – 200 гр.), които са с кръгла форма, наситен розов цвят, умерено твърди, непукливи и с много нежна консистенция. Отлични вкусови качества. Подходящ за прясна консумация и консервиране.

В богатите каталози за зеленчуци на център за градински стоки Semenata.Shop добавихме професионални семена на детерминантни сортове домати розови Торбай F1. Това е сорт, произведен от холандския гигант в семепроизводството Бейо Заден (Bejo Zaden), който заема едно от челните места по добиви и е сред най-търсените безколови розови домати от производителите на зеленчуци в България.

Разработеният от опитни специалисти в Холандия сорт домати Торбай F1 е от нискорастящите видове (детерминантни или още безколови) и не е необходимо да се гледа на колове, за да даде отлични резултати и високи добиви.

Розовият детерминантен домат от този сорт се развива отлично и на закрито в оранжерия, в парник или в специален тунел за домати, и навън на открити земеделски площи.

Най-големият плюс на този холандски сорт безколови розови домати са техните невероятни вкусови качества, външният им вид и апетитен аромат. Плодът е умерено твърд и издръжлив на съхранение, транспорт и търговска дейност. Еднакво е предпочитан за употреба на трапезата у дома, в ресторантските менюта, в търговската магазинна мрежа и на пазарските сергии, както и от страна на представителите на вноса и износа в страната ни.

Според наблюденията на специалистите от онлайн магазин Semenata.Shop, тези розови детерминантни домати се използват широко в прясно състояние във вид на салати, гарнитури и украса за храни. Те са подходящи и за приготвянето на редица постни и месни ястия от нашата и от чуждите кухни. Доматите от сорта Торбай F1 стават прекрасно и за направата на консерви с цели и нарязани, белени и небелени домати, на доматен сок и пюре, на лютеница и кетчуп, на туршия или на доматени сосове за заливане на някои специфични ястия (предимно от италианската кухня като лазаня, спагети, кус кус или на макарони).

Доматът от този тип е средно едър и достига грамажи от порядъка на 150 до 200 грама всеки. Има много приятен розов оттенък.

Зеленчукопроизводителите в страната ни ценят много и факта, че този тип домати имат силна устойчивост на редица характерни заболявания, от които страдат много от останалите сортове у нас – фузариумът (F1,2 – усточив на първо и второ поколение) или вертицилумът (V).

За да имате по-добри резултати, по-качествени и високи добиви, за тези домати розови и детерминантни трябва да се грижите редовно, както и да се наторяват и поливат регулярно.

Около 2000 – 3000 бр. растения от детерминантния розов домат Торбай F1 стигат за засаждане на 1 декар производствена земеделска площ.

Семето се сее се в периода от 15-то число на месец януари до 25-то число на месец февруари. Разсажда се от 25-то число на месец март до 20-то число на месец април.

Вегетационният период на холандския сорт домати безколови розови продължава 75 дни.