Сортови семена на директни розови домати Хоумстед (нехибриден сорт гигант)

2
620
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125  – 150 бр. семена на директни домати розови Хоумстед има в една опаковка).
Норма за сеитба: При ранна сеитба – от 25 до 30 грама/дка, за средна и късна – от 30 до 40 грама/дка.
Реколта: До около 10 тона от площ 1 декар.
Период на сеитба: Ранна – 20.01 – 25.02, средна – март, късна – 25.04 – 10.05.
Период на разсаждане: Края на месец март.
Схема на отглеждане: Директните розови доматки Хоумстед се отглеждат с помощта на колове, на открито. При отстояния 80-120/35-40 см.
Вегетация: От 80 до 90 дена.
Характеристики на плода: Нехибридните розови домати образуват много големи плодове (не рядко достигат до 1 кг), наситен червено-розов цвят, по форма са кръгли с леки ръбове. Отлични вкусови качества, месеста сладка вътрешност с лека сочност. Сорта се цени високо като салатен и се прилага най-често за прясна консумация.

Екипът на онлайн магазин Semenata.Shop с огромна радост може да се похвали от възможността за предлагане  на следващия сорт семена на директни розови домати Хоумстед гигант. 

Разбира се, първото, което го отличава от събратята му, са внушително големите размери, до които достига (плодовете му могат да тежат до килограм). Естествено, за да успее да изхрани тези големи плодове, му е необходимо стабилно и силно стебло. Расте нависоко и образува много листа, целта на които е да предпазят бъдещите зрели зеленчуци.

Хоумстед е директен домат, който има страхотен вкус и силен характерен аромат. Гледането на тези розови домати гиганти се случва благодарение на коловата конструкция за стеблата им. Не се препоръчва семенцата да се сеят направо на постоянно място, а трябва първо да приготвите разсади от тях.

Мястото, на което ще поставите готовите разсади, трябва да е слънчево, а почвата плодородна.

Семената за разсадите трябва да приготвите в отделни саксии и кофички за разсад. Така засетите семена дръжте на топло в оранжерията или пък в парника.

За ранният им добив, засейте семената на директните домати розови Хоустед от 20 – ти януари до 25 – ти февруари, за средноранното им производство от 1-ви до 30-ти март, за късната им продукция засейте от 25-ти април до десети май.

На семената на розовите домати им е нужна минимална температура на покълване от петнадесет градуса по Целзий. Сеят се надълбоко от 1 до 1,5 сантиметра за ранен добив, а за късен – от 2 до 3 сантиметра.

След като от покълналите семенца на директен розов домат Хоумстед се покажат първите листенца, добре оформени, може да изведете разсадите на постоянното им място (след около 60 дни). При засаждането оставете от ред до ред дистанция от 80 сантиметра до 120 сантиметра, а на покълналите млади растения – от 35 см до 45 сантиметра в реда.

Вегетацията на сорт Хоумстед продължава около 80 до 90 дена. Когато доматите са узрели и пристъпите към събиране на реколтата, трябва да знаете, че добивът ще е много завиден – около десет тона от декар.

Розовият домат Хоумстед директен (нехибриден) е изключително предпочитан за прясна консумация. Дали ще бъде в салата или просто нарязан в чиния, той ще е еднакво вкусен. Няма нужда да подправяте този домат, той е сладък, вкусен и ароматен.

Ето една вкусотия за любителите на българските традиционни трапези. През летните месеци на масата винаги присъства розов домат, нарязват на кръгчета, поставени върху домашно вкусно българско сирене и поръсен с пресен босилек, отново отгледан в домашна градина.

Насладете се на вкуса и качеството на този сорт домати директни розови, като поръчате семената на Хоумстед от онлайн магазин Semenata.Shop.