Черни домати семена на сорт Блек фром Тула – много вкусен

2
364
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 – 175 бр. семена на черни домати Блек фром Тула има в една опаковка)
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: За ранно произовдство засейте семената на черните домати през януари и февруари, при средно производство сеене се прави през март, при късно отглеждане се прави сеене през април и май.
Период на разсаждане: Готовият разсад се изнася на открито след края на март.
Схема на отглеждане: 80-120/35-45 см. Черният домат се отглежда на открито колово.
Вегетация: От 70 до 75 дни.
Характеристики на плода: Средно едър плод до 160 и 180 грама, кръгъл, кафеникав, приятен сладко – кисел вкус и наситен доматен аромат. 

Екипът на онлайн градински магазин Semenata.Shop представя от богатия си каталог черни домати семена от сорта „Блек фром тула“.

Този екзотичен сорт черен домат е сравнително нов, има освежаващ вкус и необичаен цвят. Доматите от сорта Блек фром Тула имат средна едрина и достигат грамажи от порядъка на 160 до 180 грама. Интересното при тях са необичайните цветове, които варират от тъмен махагон до тъмно кафяво и рязко ги отличават от повечето розови или червени домати, познати на родните зеленчукопроизводители и на потребителите на земеделска продукция в нашата страна.

Още по-интересен и необичаен за ценителите е и техният вкус, който представлява приятен микс на сладост със свежа киселост, съчетани с плътен аромат на истински домат.

Черните доматки „Блек фром тула“ са с компактни хабитуси и се отрупват с плод в периода на плодоносенето си. Сортът се цени високо, защото расте свободно във височина и дава неизменно високи добиви при правилно обгрижване на доматените насаждения, поливане и наторяване.

За да засеете един декар производствена площ с черните домати от редкия тип „Блек фром тула“, са Ви нужни от 25 до 30 грама сортови семена.

При ранното сеене, то се извършва в оптимални условия в периода през месец януари и месец февруари. При средноранното сеене, то се извършва през месец март. При късното сеене, то се извършва в периода през месец април и месец май.

Разсаждането на готовия разсад от тези черни домати се прави от края на месец март нататък при подходящи температурни и атмосферни условия.

При разсаждането е добре между редовете да се оставя разстояние от 80 до 120 сантиметра, а между отделните растения във всеки отделен ред от 35 до 45 сантиметра, за да се осигури оптимално проветрение и изхранване на доматените насаждения.

Заради атрактивната си и необичайна окраска, черният домат сорт „Блек фром тула“ се цени и използва най-често в салати, като салатен дресинг, в луксозните ресторанти, по частни партита и кетърингови услуги.