Червени чери домати семена на немски сладък сорт

2
319
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 – 175 бр. семена на чери домати червени има в една опаковка)
Норма за сеитба: За ранен добив – от 25 до 30 грама за декар, за късен – 30 до 40 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранно засяване – януари и февруари месец, средно – март месец, късно – април и май.
Период на разсаждане: Началото на април.
Схема на отглеждане: 80-120/35-40 см. Колово, в оранжерии или парник, както и на открито.
Вегетация: 120 – 125 дни.
Характеристики на плода: Червеното чери образува дребни плодчета с тегло около 14 – 18 гр. средно. Кръгли, апетитно червени, гладки, много на брой плодчета. Изключително приятен сладък вкус с лека приятна киселост, която придва освежаващо настроение. Червеното чери притежава и много апетитен аромат на истински домат.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя сортови семена на дребни и симпатични червени чери домати. Произхождащи от Германия, този сорт черита са известни с това, че дават висок добив от много на брой симпатични доматчета, които са изключително вкусни.

Голямото количество при добив и честото им зреене по никакъв начин не влияят на вкусовите им качества. До последно те остават вкусни, сочни и сладки.

Немските черита стават кръглички, наситено червенички и многобройни. Сами се досещате, че са предпочитани най-вече заради симпатичния си изглед в хотелиерството, ресторантьорството и кулинарията. Дребните червени доматки са идеални и за собствената Ви домашна градина, засети дори и само с декоративна цел. Те ще разкрасят цветовете на площта, в която сте ги поставили.

Семето на немските червени чери домати може да сеете за ранното им производство през месеците януари и февруари, за средното – през месец март – от началото на месеца до края, а за късен добив през април и май.

Разсаждането става след края на месец март и началото на месец април. Това е ориентир за времето, когато сланите вече са преминали и няма опасност за младите насаждения.

При разсаждането слагайте разсадите на дистанция от 80 до 120 сантиметра от ред до ред, а между младите покълнали доматени семена – от 35 до 45 сантиметра. Така осигурявате обхват на развитие за доматите. Периодът на вегетация на германските черита е доста голям – от 120 до 125 дни.

При ранното им засяване ще се радвате на симпатичните и екстравагантни доматки още през месеците май и юни, при средната им сеитба – от юли до август, а при посяване по-късно – от септември месец до октомври.

Сладките и многобройни чери домати са изключително популярни сред професионалните готвачи. Приготвянето на изискани ястия, благодарение на черитата в червен цвят, е лесно и приятно.

Украсата от доматките е неминуемо запленяваща, имайки в предвид, че след като им се порадвате, може да ги хапнете и да се насладите на приятният им вкус.

Черитата се хапват пресни на салата, освен този най-разпространен начин за консумация обаче, те спокойно могат да се консервират или изсушат в сушилня за домати.

Можем да кажем, че основни любители и потребители на страхотните доматки са децата. Те обожават малките доматчета и се възхищават на наситения им цвят и богат освежаващ вкус. За да спечелите всяко едно дете, може да му наберете една китка от червено чери и да я сложите в купа. Това е достатъчно. А още по-добър вариант е да му дадете само да го направи.