Професионални семена на домати Стара Мечта F1 – нови български сортове с автентичен вкус

1
342
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на домати нови български сортове Стара Мечта F1.
Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на декар.
Реколта: От 12 до 14 тона на декар.
Период на сеитба: Януари и февруари за оранжерии, на открито – месеците февруари и март. 
Период на разсаждане: Оранжерийно – март и април, на открито – 15.04-15.05.
Схема на отглеждане: Новите български сортове домати Стара Мечта се отглеждат редов и колово независимо дали в полиетиленова оранжерия или на открито. Едноредово – 80/40 см и двуредово 80/60/40 см.
Вегетация: – 
Характеристики на плода: Сортът образува едър плод с тегло средно около 250 – 300 гр., плоско кръгла форма с интензивен червен цвят. Доматите са гладки или много слабо оребрени до дръжчената ямичка, средно твърди и непукливи. Основно предимство на сорта е неговия автентичен вкус, който напомня старите български сортове. Много нежна и приятна консистенция. Отлични за прясна консумация като салатни домати.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя с гордост семена на домати Стара Мечта F1. Това са специално селектирани професионални семена от български агрономи, успели да постигнат много с опита си в сферата. Тези нови сортове домати индетерминантни (високорастящи) са известни със своя страхотен вкус, който напомня старите традиционни български вкусове.

Стара Мечта F1 доматите са изключително високодобивни – 12 – 14 тона от декар. Силно ароматните домати от специалния сорт са гладки, с кръгла форма до леко плоска.

Един от успехите на тази селекция са силните им стебла с добра облистеност. Дългите листа със светло зелен цвят обгръщат растението добре, като в съчетание с мощните корени на сорта го превръщат в силно устойчив на големи температурни амплитуди (високи и ниски температури). Освен това благодарение на листата си, младите плодчета се защитават от горещите слънчеви лъчи.

Още приятни новини за българския сорт нов Стара Мечта F1 са тези, че той е изключително устойчив на известните болести по доматите (устойчивост на вертицилум, тютюнева мозайка и фузариум). Именно това ще Ви спести третирането на доматите с множество вредни химикали. 

За да отгледате тези нови сортове български домати в оранжерийна среда, може да засеете семето през месеците януари и февруари, за навън през февруари и март месец.

За един декар насаждения, ще са ви нужни от 20 до 25 грама семе на хибридния сорт Стара Мечта F1.

Когато достигнете етапа на разсаждане, т.е. когато семето се е развило до младо растение, вече ще трябва да знаете следното. Засаждането на закрито на разсадите става през месеците март и април, а навън от петнадесети април до петнадесети май, тогава вече ще е минала опасността от евентуално падане на слани. 

Гледането на нов български сорт домати Стара Мечта F1 е на един или на два реда. За помощна опора се поставят колови конструкции. На стеблото е добре да се оставят по 4 или 5 от съцветията, за да могат да се оформят доматите и да добият размери от 250 до 300 грама. Сравнително големите плодове са търсени, наподобяват старите едновремешни домати, каквато е била целта на българските специалисти при създаването на семената.

Стара Мечта F1 са много популярни с изключителната си добивност, завидните от 12 до 14 тона на декар е много добра предпоставка за избора на зеленчукопроизводителите и търговците на зеленчуци.

Най-подходящ начин за консумация си остава прясната салата с домати от този български сорт. Червеният вкусен домат има уникален аромат. Използването му в различни видове салати, супи, и други различни ястия ще обогати всяко от тях по интересен и апетитен начин.