Семена на сортове домати Миляна за отглеждане без колове

1
543
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 250 – 350 бр. сортови семена на домати без колове Миляна), 2 гр. (500 – 700 бр. семена)
Норма за сеитба: Безразсадно – 150 гр./дка, ранна сеитба с разсад – 25 до 30 грама на декар, средна и късна сеитба с разсад – от 30 до 40 грама на декар.
Реколта: – 
Период на сеитба: Безразсадно – 1 до 10 април, ранна – 20.01-25.02, средна – март, късна – 25.04-10.05.
Период на разсаждане: Началото на април месец.
Схема на отглеждане: 120/ 20-40 см безколово.
Вегетация: 110 – 115 дни.
Характеристики на плода: Доматите Миляна без колове образуват средно едри (около 150 – 200 гр.) кръгли леко плоски плодове, оребрени, с наситен червен цвят. Твърди и непукливи с висока издръжливост на транспорт и съхраняване след беритба. Първоначално имат зелен пръстен, който изчезва напълно след узряване. Отличен вкус, нежна консистенция и апетитен аромат. Сорта се цени високо за прясна консумация и за консервиране.

Онлайн магазин Semenata.Shop добави още един от качествените български семена на домати без колове Миляна. Доматите от този сорт са с интересна кръгло-плоска форма, със слабо оребрение, наситено червени и изключително вкусни. Основно предимство на сорта е, че е детерминантен (нисък) и поради тази причина е подходящ за безколово отглеждане.

Миляна е сорт, който се цени за открити производствени площи, като може да подготвите разсад или да засявате семето директно.

Ако решите да сеете за ранното им производство, трябва да го направите от двадесети януари до двадесет и пети февруари, за средноранният им добив трябва да се сее от началото до края на март, за късното им бране – от края на месец април до средата на май.

Ако няма да разсаждате, трябва да сеете семената през месец април от 1-ви до 10-ти.

В плодородната почва, където ще сеете, трябва да поставите семена на безколови домати Миляна на дълбочина от 1 до 1,5 сантиметра, ако искате да сеете за ранното им и за средноранното им добиване, а дълбочината на почвата при избор за сеитба за късно производство е от 2 до 3 сантиметра. Същата дълбочина се спазва и при безразсадното им гледане.

Дистанциите, които трябва да спазите, са до 120 сантиметра между редовете и от 20 до 40 сантиметра между разсада в ред. Това се прави с цел максимално развитие на насажденията и осигуряване на добри условия за висок добив.

Имайте в предвид, че температурата за покълването на семената им трябва да е минимум 15 градуса. Самите семена на доматите без колове ще поникнат за период от две седмици.

Когато изборът Ви е да започнете с разсади, трябва да изчакате сланите да преминат преди да изнесете на открито. Обикновено това става след края на месец март. Най-сигурно е да разсадите на постоянно място младите насаждения от без колвоите доматки към началото на април месец, когато температурите вече започват да се задържат положителни.

Вегетацията на домат сорт Миляна е около 110 – 115 дни. Може да сте сигурни, че доматите са узрели, когато зелените им пръстени изчезнат.

Получената продукция е качествена и вкусна. Плодовете на доматите без кол Миляна са твърди и устойчиви. Могат да се транспортират и да се съхраняват за по-дълго време и то удобно и лесно.

Най-добра си остава прясната консумация на доматът Миляна. Но за да се наслаждавате на вкуса на домати сорт Миляна, спокойно може да ги консервирате.

Салатите естествено е първото, което хрумва на човек, когато чуе думата домати било то със или без колове. Но може да използвате вкуса на доматът Миляна и за обогатяване на всякакви ястия, от основни, до дресинг и различни сосове. На всеки се е случвало да прави пресен летен сандвич, като задължително поставя резен червен вкусен домат.