Семена на домати червено Биволско сърце – традиция и вкус

2
327
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 – 175 бр. сортови семена на домати червено биволско сърце се съдържат в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 40 грама на декар.
Реколта: – 
Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.01 – 25.02, средно-ранна – март, късна – 25.04 -10.05. 
Период на разсаждане: Април месец – началото.
Схема на отглеждане: Биволското червено сърце се отглежда на колове при схема 80-120/35-45 см. Сорта е подходящ за производство в оранжерии и парници, както и за открито.
Вегетация: 80 – 90 дни.
Характеристики на плода: Червеното биволско сърце образува много едри плодове (200 – 220 гр.) с характерна сърцевидна форма. Доматите имат наситен червен цвят с месеста и сочна консистенция. Отлични вкусови качества.

Онлайн магазин Semenata.Shop с радост представя семена на домати червено Биволско сърце. Изключително популярен сорт в България. Много вкусен и апетитен, характерен с големите си размери. Формата както се досещат всички наподобява сърце на бивол с апетитно червен цвят.

Предимствата на гигантския домат са много, освен ароматния плод, изключителния вкус, големината на зеленчука, биволското сърце е един високодобивен сорт. Точно за това е предпочитан за промишлено производство. Сочен плод, особено добър за направата на сокове и лютеници.

Гигантските домати спестяват от времето за приготвяне на различни видове консерви, заради размерите си. По-лесно се правят консерви и всякакви видове разновидности.

Отглеждането на познатия на всички сорт Биволско сърце червено става с помощта на опорни колове, отглежда се на открито или в оранжерия, като е нужно тя да се отоплява (през студените месеци), парникът също е вариант.

Сеенето навън на доматите Биволско сърце става след изчакване преминаване на евентуални слани, най-добре е да изчакате началото на месец май.

Биволско червено сърце е сорт домат любим на производителите на зеленчуци. Добива се в големи количества и се изнася за производство на продукти от домати. Предпоставка за избора на зеленчукопроизводителите основно е, че това е български сорт, известен с добрите си качества и количествената си продукция.

Ако сте се насочили към ранен добив на домати червено сърце биволско, сейте семената на зеленчука в периода двадесети януари до двадесет и пети февруари, за средно-ранното производство – се сее от началото до края на месец март, за късен добив пък – от края на месец април до средата на май.

Прякото сеене навън се извършва в период от десет дни, в началото на месец май.

Дистанцията при сеене трябва да е както следва – между редовете – от 80 сантиметра до 120 сантиметра, а между младите зеленчуци – около 35 до 45 сантиметра.

На постоянното си място насажденията се изкарват след като е преминала опасността от слани, подходящо време е края на месец април, началото на май.

Събирането на продукцията от тези вкусни червени домати, т.е. периода в който прибирате готовите плодове, зависи какъв вид добив сте избрали – ранен, среден или късен (вегетацията е около 80 – 90 дни).

Какъвто и добив да сте избрали, ще получите свежи и ароматни домати, с големи размери. Имайки предвид това може да използвате например само един домат при приготвянето на салата. Много добра и ароматна комбинация се получава, ако добавите към домата малко босилек. Паста от домати с чесън е доста добър вариант за любителите на по-пикантните сосове. Многобройни и разнообразни комбинации са възможни с домат Биволско сърце.