Оригинални семена на домати Трапезица детерминантни (безколови)

1
545
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: около 150 бр. семена на детерминантни домати Трапезица има в една опаковка.
Норма за сеитба: Около 200 грама на декар при директно посяване, чрез разсад от 15 до 20 грама на декар.
Реколта: От 6 до 8 тона.
Период на сеитба: Ранна сеитба – Февруари, средна – Март, късна – Април.
Период на разсаждане: В края на април месец.
Схема на отглеждане: При безколово отглеждане на двуредова лента 110/50 х 25 – 30 см. В оранжерия и на открити пространства. Може да се гледа и колово 80/40 см.
Вегетация: Към 115 дена.
Характеристики на плода: Средна едрина 160 – 180 гр., кръгли по форма, гладки с дебел перикарп. Интензивно червени на цвят, много устойчиви на транспорт, непукливи и без зелен пръстен. Много добри вкусови качества.

Онлайн магазин Semenata.Shop предоставя възможността на своите читатели, настоящи и бъдещи клиенти да се запознаят с детерминантни домати Трапезица. Техните семена може да се поръчат директно от нашият сайт.

Трапезица са известен български сорт безколови домати, много подходящ за промишлено производство, тъй като имат издържан търговски вид. Това не означава, че само изглеждат добре, напротив, Трапезица дават качествената продукция, след развитието си.

Стандартният червен домат е апетитен, средно голям, а по вкус не отстъпва на нито един друг сорт. Отглеждането може да се осъществи и без да поставяте допълнителни опори, което ви спестява малко работа.

Нека ви дадем няколко съвета как да достигнете до прибиране на красивите домати.

На първо време семената Трапезица се сеят на няколко етапа, зависи за какво производство ще се подготвите. За ранната им сеитба сейте през февруари, за средната сеитба – март месец, а за късните им добиви – през април месец. Температурните граници на земята да са от 15 до 16 градуса по Целзий. Засяването в случая е за приготвяне на бъдещия разсад.

След като е готов разсада за изнасяне, сложете го в земята от месец април до месец май, като може да го поставите под найлонови покрития или на открити пространства, както вече разбрахте, може да ползвате прътове, а може и без тях.

При засаждане на разсад от детерминантния домат Трапезица ще са Ви нужни едва от 15 до 20 грама за покриване на един декар земя, за същото място ще трябва да приготвите 200 грама семена, ако сеете за постоянно.

Доматите Трапезица са нискокалорични зеленчуци и могат да бъдат полезни при здравословни хранителни диети. 

Ето още нещо, което е полезно при решение от ваша страна да се сдобиете с вкусните доматки – те обичат светлината и топлите слънчеви лъчи. Така, че подберете правилно място за тях, знаейки тази информация.

Всички знаем колко вкусни и полезни са доматите, затова ще ви споделим една лесна комбинация, при която да използвате българските домати.

Имате нужда от малко зеленчуци и майонеза.

Печен пипер 1 брой, 2 – 3 домата Трапезица, консерва млечен грах и консерва варена царевица, маслини – по избор.

Пиперът и доматите се нарязват на дребно и се смесват с половината от всяка консерва. Добавяме маслини, които може и да надребните, може и да цепнете на две. Овкусете с майонеза, сол и магданоз.