75 години от саможертвата на Владо Черноземски

12
Добави коментар
venetzia
venetzia

На 9 октомври 2009 г. се навършват 75 години от саможертвата на Владо Черноземски, ликвидирал сръбския тиранин крал Александър Караджорджевич. В памет на българския герой, мъченик в името на свободата и добруването на поробените българи в Македония и Западните покрайнини, Младежката Организация на ВМРО – София поднесе цветя на паметника на Незнайния воин и проведе турнир по стрелба. Мишената на турнира бе именно крал Александър Караджорджевич, известен с последователната си асимилаторска, терористична, антибългарска политика.

Младежката Организация на ВМРО – София напомня, че в наши дни българите в Западните покрайнини продължават да бъдат жертви на репресии и асимилационна политика. В същото време в Р Македония, наследниците на сръбските колонисти и предателите комунисти-колаборационисти подлагат на предследване всеки един македонец от доминиращия български етнос там, осмелил се публично да обяви своята национална принадлежност.

Младежката Организация на ВМРО – София настоява Българската държава да предприеме спешни мерки по осигуряването на правата и свободите на големите български общности в двете съседни на България страни, както и навсякъде, където има наши сънародници, потиснати от местните шовинистични режими.