Семена био на домати за консерва Сан Марцано 2

5
391
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (75 – 90 бр. семена био на домати за консерва Сан Марцано 2 има в една опаковка).
Норма за сеитба: За директно засяване – 150 грама на декар, за средно-ранно и късно производство – от 30 до 40 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Директно засяване през месец март, в покрити пространства – от месец януари до месец април.
Период на разсаждане: При постоянно положителни температури – месец април.
Схема на отглеждане: Отглеждайте безколово при двуредова схема 120/40 х 25 – 35 см и колово при схема 80-120/35-45 см. Препоръчва се отглеждане на открити пространства или на закрито в оранжерии от израелски найлон.
Вегетация: Приблизително 100 дена.
Характеристики на плода: Био доматите за консерви Сан Марцано 2 имат издължени плодове, които са червени по цвят. Имат много сладък вкус и приятен аромат. Перфектни са за консервиране – доматено пюре, цели домати, лютеница, сосове. Освен това сорта био се цени и за прясна консумация.

Онлайн магазин Semenata.Shop попълни с още един каталожен номер колекцията си от семена. Удоволствие е за нас да представим Био семена на домат  Сан Марцано 2. Започваме с интригуващото в случая – био, както разбирате доматите от италиански произход са естествени продукти с изчистени свойства от химия. Натуралните домати са екологични и уникалността на качествата им е факт.

Устойчивостта им към болестни състояния допълнително подсилва природата на Сан Марцано 2. Отглеждането им се извършва в специализирани био – ферми, а вече е достъпно и за производство у дома. Стигайки до Вас, био семената се превръщат във вкусни и превъзходни домати със сладки и ароматни плодове.

В света на био продуктите домат Сан Марцано за консерва заема доста добра позиция. Формата им е с привлекателна дължина, а цветовете на доматите се багрят в червеникав тон. Яркият червен цвят отъждествява динамиката и енергията. Може да се каже, че доматите са сила и имайки ги в градината си, ще имате повече енергия и свежест.

Зеленчуковите насаждения образуват както вече споделихме удължени плодове, структурата на същината им е с месеста сърцевина, като семките в съдържанието на доматите са в ограничено количество. Кожичката е доста нежна и крехка. Всички изброени неща ги правят водещи в кулинарните изпълнения и консервирането.

Имайки предвид, че доматките Сан Марцано 2 са био, много широко използвани са те от хората, които приемат сериозно здравословното си състояние. Различните диети, в състава на които има Сан Марцано 2, са доста популярни.

Подходящи за салати и прясна консумация са био доматките и не само. Фактът, че се отглеждат като чист продукт ги обуславя като често използвани от хората, предпочитащи зеленчуци пред месото.

Добре се получават био-доматките като се съчетаят с различни видове сирена. Комбинация със зеленчуци от друг вид също е особено приложима.

Един друг вариант може да Ви зарадва, той се състои в преработка на доматките за консервиране. Може да бъдат запечатани за зимните месеци, заедно с полезните си съставки.

Правенето на разновидности от сосове също е добро решение за консервния био сорт Сан Марцано 2. Особено вкусен и приятен си остава класиката при соковете – сок от пресни домати, който може и да ползвате при приготвяне на коктейли.

При избора Ви на този сорт домати за консерва, можем да Ви насочим като начало да имате предвид, че семенцата ще се радват да бъдат поставени на слънчеви места в двора. Земята трябва да е плодородна, като ще е нужно и да поливате в умерени количества, за да не засъхне мястото.

Обирането на плодовете от труда си може да направите в границите от месец юни до месец септември.